Sāk «Zelta mikrofons 2014» iesniegto ierakstu vērtēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" žūrija sākusi ierakstu vērtēšanu. Uz "Zelta mikrofona" balvu pretendē 94 albumi, 29 debitanti, 10 koncertieraksti, 46 klipi un 55 dziesmas.

Šogad "Zelta mikrofona" balva tiks pasniegta 20 kategorijās, tajā skaitā jau tradicionālās - labākās dziesmas, debijas, videoklipa, koncertieraksta balvas, kā arī balva par mūža ieguldījumu. Pēc biedrības "Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība" (LaIPA) apkopotajiem datiem par 2014.gadā radiostacijās atskaņotajām dziesmām tiks noteikts gada radiohits.

Šogad klāt nākusi arī jauna kategorija - labākais "indie" albums, uz kura titulu pretendē seši albumi, tajā skaitā grupas "Instrumenti", mūziķa Goran Gora, grupas "Carnival Youth" un citi ieraksti.

Lielākā konkurence, kā ierasts, ir kategorijā "Labākā dziesma", "Labākais videoklips" un "Labākā debija". Bet no albumiem lielākā konkurence ir kategorijā "Labākais metāla un roka albums", kā arī "Labākais popa albums".

"Zelta mikrofons 2014" žūrijas sastāvā darbojas 50 dalībnieki.

Visus iesniegtos ierakstus un to dalījumu kategorijās var apskatīt "Zelta mikrofona" mājaslapā.

Nomināciju piecinieki tiks paziņoti mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2014" preses konferencē 12.janvārī, bet balvu pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Nacionālajā operā 24.februārī.

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" šogad tiks pasniegta 19. reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti