Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar VUGD operatīvo dežurantu Ruslanu Judinu par glābēju darbu svētku laikā

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar NMPD pārstāvi Sarmīti Skujiņu par NMPD darbu svētku laikā

"Brodveja un kino mūzika" – Rīgas Saksofonu kvartets, Beāte Zviedre un Emīls Kivlenieks

Rīgas Saksofonu kvartets Mālpils muižas parkā spēlēs Brodvejas un kino mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koncertprogramma “Brodveja un kino mūzika” ir viena no daudzveidīgajām Rīgas Saksofonu kvarteta programmām, kurā var arī radoši “izdauzīties” kopā ar dziedātājiem Beāti Zviedri un Emīlu Kivlenieku. Covid-19 laiks arī šiem mūziķiem bijis kluss un mierīgs, tāpēc 26. jūnija koncerts Mālpils muižas parkā tiek gaidīts īpaši.

Dziedātāja Beāte Zviedre, gatavojoties koncertam, stāsta, ka mēģinājumus pēc trīs mēnešu pauzes mūziķi ļoti gaidījuši. Viņa kopā ar dziedātāju Emīlu Kivlenieku, Rīgas Saksofona kvarteta aicināti, radījuši atraktīvu programmu “Brodveja un kino mūzika”.

“Katrs skaņdarbs, ko es izpildu, man ir mīļš, jo viņš ir izlolots. Man ir skaņdarbs, kur es kustos kā lelle – mācījos leļļu kustību partitūru. Man ir skaņdarbs no Vēbera mūzikla “Kaķi” – “Memory”, ko daudzi zina ļoti labos izpildījumos. Tā pat arī no Raimonda Paula – man bija liels atklājums dziesma “Vējš meklēja melodiju”,” skaidro Beāte Zviedre.

Dziesmu aranžijas saksofonu kvartetam un dziedātājiem tikušas pasūtītas speciāli šai programmai, stāsta Rīgas Saksofonu kvarteta vadītājs Artis Sīmanis.

Koncertā skanēs fragmenti no klausītāju iemīļotām operām, operetēm un mūzikliem. Autoru lokā – tādi labi zināmi komponisti kā Leonards Bernsteins, Endrū Loids Vebers, Raimonds Pauls, Eltons Džons un vēl citi.

Rīgas Saksofonu kvarteta mūziķe Baiba Tilhena atzīmē: “Pats interesantākais laikam ir tas faktors, ka tas klasiskais pavadījums – tā rokmūzika, popmūzika, visi tie žanri, kas ir apkopoti šeit – viņi skanēs saksofonu kvarteta pavadījumā. Mēs esam šo taciņu iestaigājuši ar latviešu klasiķu mūziku, un tad mums radās tā ideja – kāpēc nepamēģināt šo pašu pavadījumu pārcelt saksofoniem, bet kaut kādā pilnīgi citā žanrā, piesaistot spožus atraktīvus solistus un uztaisot foršu, prieka pilnu ballītes koncertu.”

Rīgas Saksofonu kvarteta mūziķi – Katrīna Kivleniece, Artis Sīmanis, Ainars Šablovskis, Baiba Tilhena – un dziedātāji Beāte Zviedre un Emīls Kivlenieks klausītājus 26. jūnijā gaidīs Mālpils muižas parkā, un vēlāk koncerti izskanēs arī daudzviet citur Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti