Kultūras ziņas

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Kultūras ziņas

Daumants Kalniņš dodas turnejā

Rīgā ieradies Hosē Karerass

Rīgā ieradies Hosē Karerass

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgā pirms sestdien, 20. februārī, "Arēnā Rīga" gaidāmā koncerta ieradies izcilais spāņu tenors Hosē Karerass. Tiekoties ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, dziedātājs atklāja, ka koncertā “Arēnā Rīga” izpildīs dažādu stilu kompozīcijas.

Savas atvadu turnejas koncertā “A Life In Music” jeb “Dzīve mūzikā” Hosē Karerass uzstāsies kopā ar Kauņas simfonisko orķestri, kuru diriģēs dziedātāja brāļadēls – maestro Dāvids Himeness Karerass.

Spāņu tenors skaidro, ka atvadu turneja nemaz nenozīmē, ka tā beigsies šogad. Tā varot turpināties pat divus, trīs gadus.

Hosē Karerass atklāj, ka pēc aiziešanas no lielās skatuves viņš plāno pilnībā nodoties darbam viņa vārdā nosauktajā leikēmijas fondā, kas sniedz materiālu un emocionālu atbalstu ļaundabīgās asins slimības skartajiem un viņu tuviniekiem.

Kā zināms, slavenajam dziedātājam 1987.gadā tika diagnosticēta leikēmija. Pēc virknes medicīnisku procedūru un - pats galvenais - pateicoties nesalaužamam gribasspēkam, Karerasam izdevās uzveikt slimību. Pat vairāk – 1988.gads zīmīgs ar viņa atgriešanos, kuras kulminācija bija leģendārie “Trīs tenoru” (Karerass, Pavaroti un Domingo) koncerti, kurus klātienē vai ar TV starpniecību vēroja miljardiem skatītāju visā pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti