Panorāma

Valodniece: Jaunais dzelzceļa stacijas nosaukums nav pareizs

Panorāma

Panorāma

Intars Busulis prezentē jauno albumu

Intars Busulis izdod albumu «Spēlē savā burvju flautā» un izziņo koncerttūri

Intars Busulis un Abonementa orķestris pēc piecu gadu pārtraukuma izdod jaunu albumu "Spēlē savā burvju flautā". Līdz ar albuma iznākšanu "deBusul MUSIC" komanda izziņo lielkoncertu "Arēnā Rīga" 8. martā, kā arī koncertus visā Latvijā, informēja mūziķa pārstāvji.

Jaunajā albumā "Spēlē savā burvju flautā" apkopotas 17 kompozīcijas, kuru autori ir Intars Busulis un Kārlis Lācis. Intars Busulis atzīst, ka jauno albumu raksturo drosmīgi dziesmu stāsti. "Albums ir bagāts ar ļoti dažādām dziesmām – tādi esam arī mēs un mūsu klausītāji. Es centos pēc iespējas atklātāk dalīties savās sajūtās par pēdējo piecu gadu laikā pārdomāto un piedzīvoto. Man patiešām bija sajūta, ka ir, ko teikt. Popmūzikai pat netipiski daudz, ko teikt."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Arī komponists Kārlis Lācis uzsver, ka svarīgākais nav žanrs, bet gan stāsti: "Mēs nepieturamies pie kāda konkrēta žanra vai stilistikas, citreiz tas ir komplicēts un izvērsts vokāls skaņdarbs, bet citreiz viegls šlāgerītis. Arī saturiski pieskaramies gan dokumentālām tēmām, gan augstākām un vispārinātākām virsotnēm. Šis apjomīgais albums pilnībā atspoguļo mūsu ansambli – gan Intaru, gan katru tā dalībnieku. Ar nolūku esam centušies radīt kompozīcijas, kurās arī katrs ansambļa dalībnieks justos piederīgs un varētu sniegt savu pienesumu kompozīcijas skanējumā, un mums tas ir izdevies!"

Albuma "Spēlē savā burvju flautā" producents ir Jānis Aišpurs, ar kuru Intaram Busulim tapis arī duets. Kompozīcijas muzikāli ir papildinājis komponists Kārlis Lācis. Tāpat vairākus skaņdarbus producējis mūziķis Reinis Sējāns. Dziesmu tekstu autori ir Kārlis Vērdiņš, Jānis Elsbergs, Māra Zālīte, Marts Pujāts, Kate Elpo, Elīna Sproģe, kā arī albumā iekļauta dziesma ar Imanta Ziedoņa dzeju.

Albuma tapšanā kopā ar Intaru Busuli piedalījās Abonementa orķestris, kura sastāvā ir Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Vineta Elksne, Karīna Tropa, Alise Kante-Onzule un Kristīne Pastare, kā arī daudzi citi mūziķi, kuri pārstāv gan "Sinfonietta Riga", gan Latvijas Radio bigbendu.

Līdz ar jaunā albuma iznākšanu "deBusul MUSIC" komanda izziņo lielkoncertu 8. martā "Arēnā Rīga", kā arī koncertus visā Latvijā – Daugavpilī – 15. un 16. martā, Cēsīs – 22. un 23. martā, Rēzeknē – 5. un 6. aprīlī, Liepājā – 13. un 14. aprīlī.

Albuma prezentācijas pasākumā 25. oktobrī pirmizrādi piedzīvoja arī filma "Mans tētis – Intars Busulis". Šo filmu varēs redzēt 29. oktobrī Talsos, 4. novembrī Liepājā, 5. novembrī Ventspilī, 10. novembrī Valmierā, 14. novembrī Cēsīs, 24. novembrī Rēzeknē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti