Panorāma

Cilvēki ar kustību traucējumiem apgūst jaunas iemaņas.

Panorāma

Zemkopības ministrijas "priviliģēto klubs"

"Prāta vētra" Liepājā noslēdz "Skārda bungu" tūri

«Prāta vētra» Liepājā noslēdz «Skārda bungu» tūri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai kur uzstātos ''Prāta vētra'', stadioni allaž ir pilni. Izņēmums nebija arī vakardienas - sestdienas, 20. jūlija, - pēdējais grupas “Skārda bungu tūres” lielkoncerts Liepājā. Pie saviem klausītājiem Latvijā grupa sola atgriezties pēc aptuveni diviem gadiem nu jau ar jaunu albumu.

Gatavošanos “Skārda bungu” tūres noslēguma koncertam “Prāta vētra” uzsāka sestdien no agra rīta, nepārtraukti mēģinot dziesmas kopā ar citiem Latvijā pazīstamiem māksliniekiem. “Prāta vētras” solists Renārs Kaupers stāstīja, ka pēc koncerta nav paredzēts atvaļinājums, bet gan došanās uzstāties uz Ķīnu.

Vairākas stundas pirms koncerta grupas iesildīšanos pie stadiona vārtiem klausījās paši uzticamākie ārvalstu fani. "Es sauktu šo mūziku par kaut ko ļoti tīru, tas ir skaistākais dziedājums, kāds bijis šajā pasaulē, tāpēc es esmu šeit. [..] Es pirmo reizi grupas mūziku dzirdēju 2003. gadā, un pagāja 16 gadi, līdz es šeit atbraucu," teica "Prāta vētras" klausītāja no Ķīnas.

Savukārt no Krievijas atbraukušās Tamāra un Jūlija stāstīja, ka, gatavojoties koncertam, mācījās arī latviešu valodu. Nākot tuvāk koncerta sākumam, ielas, kuras veda uz stadionu, burtiski piepildījās cilvēkiem. Klausīties noslēguma koncertu nāca gan lieli, gan mazi, gan pavisam mazi. Īsi pēc deviņiem vakarā pēc iesildošo mūziķu uzstāšanās uz skatuves kāpa koncerta galvenie mākslinieki, burtiski uzspridzinot skatītāju emocijas.

Sanākušie atzina, ka viņiem "Prāta vētra" nav tikai mūziķi, bet jau nozīmīga dzīves sastāvdaļa. Kāds metās dejā, kāds vienkārši dziedāja līdzi, bet mazie atrada laiku padauzīties.

"Prāta vētra" jau 30 gadus ir viena no tām retajām Latvijas grupām, kas ir spējīga izpārdot pilnīgi visus arēnas koncertus, kuros tā uzstājas. Tā vien šķiet, ka grupa ir uzlauzusi latviešu mūzikas kodu. Kāds tas būs, to uzzināsim jau pavisam drīz - pēc aptuveni diviem gadiem 2021. gadā, kad grupa sola savu nākamo albumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti