Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Gerhardu VARAM ministrs (VL-TB/LNNK)

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Citskovski

Intervija ar Aigaru Grāveru un Diānu Valdemāri

Noslēgsies Latvijas mūzikas vēstures digitālais projekts «Izdziedam 100»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien noslēgsies projekts “Izdziedam 100" un Latvijas Nacionālajai bibliotēkai tiks dāvināta tā laikā ierakstītā Latvijas tautas kopdziesma, kas ir 512 stundas gara.

“Projekta mērķis bija pasniegt Latvijai simtgadē paliekošu dāvanu, kultūrvēsturisku vērtību. Kā mēs zinām, latvieši ir dziedātāju tauta, un dziesmās iedziedātā enerģija ir tā, ko vēlējāmies nodot nākamajām paaudzēm. Pagājušajā gadā kopā ar mūziķiem tapa projekts “Izdziedam 100”, kuru piektdien noslēgsim,” sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” atklāja projekta koordinatore Diāna Valdemāre.

Projekta gaitā tika sagatavotas Latvijas vēsturei nozīmīgākās dziesmas, un cilvēki varēja tās izdziedāt un atstāt savu dziedājumu mobilajā lietotnē vai vietnē. Turpmāk šie dziedājumi glabāsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Projektā piedalījies rekordliels skaits – vairāk nekā 175 000 – cilvēku, tostarp arī latvieši ārzemēs – Amerikā, Kanādā, Lielbritānijā un citviet.

Projekts noslēgsies 14. decembrī pulksten 11.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kad “Elektrum” pārstāvji svinīgi pasniegs tautas veidoto dāvanu Latvijai. Bibliotēkas  digitālajā arhīvā tiks nodota gada laikā ar muzikologiem un mūziķiem  kopā veidotā platforma – vairāk nekā 400 latviešu vēsturiski  nozīmīgākās dziesmas, kuras ikvienam gada laikā bija iespēja izdziedāt, tā dāvājot savu balsi Latvijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti