Kultūras ziņas

Dzejoļi grūti audzinātiem bērniem

Kultūras ziņas

Ilonas Brūveres radošais sprādziens

Tango čellam un vibrafonam

«Mazajā ģildē» izskanējis kaislīgs tango čellam un vibrofonam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzsākot jauno koncertsezonu, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” 9. septembrī tango noskaņās izskanēja pirmais kamermūzikas vakars. Koncertā “Tango čellam un vibrofonam” atskaņojot Astora Pjacollas darbus kopā muzicēja čelliste Tatjana Rediko un kamerorķestra “Kremerata Baltica” mūziķis, vibrofonists Andrejs Puškarevs.

Vibrofona un čella duets tango ritmā salīdzināms ar divu atšķirīgu deju partneru saplūšanu jutekliskajā dejā. Koncertā “Tango čellam un vibrofonam”, emocionālā priekšnesumā atskaņojot skaņdarbus, ko caurvij kaislība pret tango, saspēlējās vibrofonists Andrejs Puškarevs un čelliste Tatjana Rediko.

Tatjana Rediko stāsta, ka atskaņotajos skaņdarbos ir daudz no dzīves - gan flirts un kaislības, gan ļoti traģiski posmi.

Andrejs Puškarevs ir ilggadējs kamerorķestra “Kremerata Baltica” dalībnieks un lielu daļa sava radošā laika velta orģinālkompozīcijām  un skaņdarbu aranžijām.

“Man ir ļoti rets instruments un man patīk spēlēt vibrofonu. Un es domāju, ka uz vibrofona var nospēlēt visu. Bet čells ir man vismīļākais instruments,” atklāj Puškarevs.

Čella un vibrofona dueta koncertā īpaši izcelti tango mūzikas leģendas Astora Pjacollas skaņdarbi.

Koncerta apmeklētāja, operdziedātāja Ilona Bagele pauž, ka pazīstamās melodijas izpildītas “ļoti interesantā aranžijā un salikumā, bez šaubām tas ir kaut kas unikāls. Andreja Puškareva virtuozitāte, tas ir kaut kas neatkārtojams.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti