LTV1 demonstrēs Pirmā pasaules kara atcerei veltīto Sarajevas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Oficiālajā Pirmā pasaules kara sākuma dienā - 28.jūlijā – Latvijas Televīzija demonstrēs Sarajevas koncertu, kurā uzstājās Vīnes filharmoniskais orķestris un Sarajevas Nacionālā teātra koris diriģenta Franča Velzera-Mesta vadībā.

Kā iepriekš jau vēstīts, koncerts izskanēja 28.jūnijā, pieminot 100 gadus kopš atentātā Sarajevā tika nogalināts Austrijas kroņprincis Francis Ferdinands. Šī slepkavība, kas notika Bosnijas un Hercogovinas nacionālās Universitātes bibliotēkas pakājē, tiek uzskatīta par sākumu vienai no pasaules vēstures lielākajām traģēdijām – Pirmajam pasaules karam.

Liela simboliska nozīme ir koncerta norises vietai – Sarajevas Nacionālajai bibliotēkai, kas atrodas tikai dažus metrus no vietas, kur tika veikts atentāts. Turklāt Sarajevas Nacionālajai bibliotēkai šis vēsturisko notikumu piemiņas koncerts bija pirmais pasākums pēc 1992.gadā bombardēšanā sagrautās ēkas atjaunošanas.

Publicitātes attēls

Vīnes filharmoniķu atskaņojumā koncertā skan skaņdarbi, ko veidojuši vācu, franču un austriešu komponisti - Jozefs Haidns, Francis Šūberts, Johanness Brāmss, Jozefs Štrauss, Moriss Ravēls un Albans Bergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti