LSO uzsāk «Lielā dzintara» gaidīšanas koncertciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) ar koncertu „Šūberts un Brukners” Liepājas Latviešu biedrības namā 10.oktobrī uzsāks ciklu „Lielo dzintaru gaidot”, lsm.lv pavēstīja LSO pārstāvji.

Cikla atklāšanas koncertā LSO priekšā stāsies tā galvenais viesdiriģents – viens no ievērojamākajiem diriģēšanas profesoriem Eiropā Lucs Kēlers.

Šīs, kā arī nākošās sezonas prioritāte ir pienācīgi sagatavoties un panākt kvalitātes izrāvienu, ieejot jaunajā zālē. Un vienlīdz nozīmīgi mums šajās divās sezonās ir sagatavot arī jaunās koncertzāles klausītājus,” saka LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Arī orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala uzsver, ka „šo sezonu mēs plānojām, zinot, ka būs koncertzāle – repertuāru veidojām tā, lai būtu ņemtas vērā publikas intereses, vienlaikus veicinot orķestra izaugsmi”.

Katrs LSO cikla "Lielo dzintaru gaidot" koncerts norādīs uz topošo zāli un sagatavos vēl plašāku publiku augstvērtīgas mākslas baudīšanai Kurzemes reģionā.

„Liepājas orķestris jau no šūpuļa ir bijis ļoti starptautisks pasākums. Pateicoties tvaikoņa līnijai Ņujorka-Liepāja un dzelzceļa savienojumiem ar Krievijas metropolēm, Liepāja dabīgi izveidojās par starptautiskas mākslinieku migrācijas krustcelēm. Pianisma zvaigžņu festivāls atjaunoja to nišu, ka esam starptautiskas mākslinieciskas apmaiņas, dažādu atskaņotājmākslas skolu satikšanās punkts,” zina stāstīt Uldis Lipskis, „Un pēc dažiem gadiem jaunā koncertzāle kļūs par starptautiskas nozīmes profesionālās mākslas centru.”

Koncertā „Šūberts un Brukners” vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā LSO pēc ļoti ilga laika atkal pieskarsies viena no simfoniskās mūzikas lielākā meistara – Antona Bruknera daiļradei.

„Tas būs viens no Bruknera populārākajiem skaņdarbiem, proti, 1874.gadā radītā Ceturtā, jeb Romantiskā simfonija. Par romantisko simfoniju to ir nosaucis pats komponists. Tas gan īsti neattiecas uz mūsdienu koncepciju par romantisko mīlestību, bet drīzāk uz viduslaiku romantiku, kāda tā ir attēlota Riharda Vāgnera operās „Loengrīns” un „Zigfrīds”,” stāsta diriģents Atvars Lakstīgala. Vēl viena spilgta kompozīcija, ko orķestris piedāvās šajā koncertā, ir Franča Šūberta Trešā simfonija, kas uzrakstīta 1815.gadā, dažus mēnešus pēc komponista astoņpadsmitās dzimšanas dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti