LR3 piedāvā tiešraidē no Zalcburgas Alvja Hermaņa režisēto «Trubadūru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdienas vakarā Latvijas Radio 3 programmā "Klasika" tiešraidē no Zalcburgas festivāla pārraidīs Džuzepes Verdi operas "Trubadūrs" pirmizrādi ar izciliem pasaules opermāksliniekiem Alvja Hermaņa režijā.

Hermanis pats veidojis arī jauniestudējuma skatuves noformējumu, savukārt par video dizainu parūpējusies Latvijas māksliniece Ineta Sipunova.

"Šovakar astoņos vakarā programmā "Klasika" tiešraidē no Zalcburgas festivāla varēsiet tikties ar izciliem pasaules opermāksliniekiem - krievu soprānu Annu Ņetrebko, spāņu baritonu Plasido Domingo, itāļu tenoru Frančesko Meli un kanādiešu kontraltu Marī Nikolē Lemjē kopā ar Vīnes Valsts operas kori un Vīnes filharmoniķi itāļu maestro Daniēles Gati vadībā  Džuzepes Verdi operas "Trubadūrs" jauniestudējuma pirmizrādē. Mums šis iestudējums nozīmīgs ar to, ka režiju un scenogrāfiju tam veidojis mūsu latviešu režisors Alvis Hermanis,” stāsta "Klasikas" balss Ināra Ancāne, kura vadīs tiešraidi.

Operas starpbrīdī klausītājiem tiks piedāvāta sarunu ar kino un teātra kritiķi Normundu Naumani, kuram jau ir bijusi iespēja neklātienē ieskatīties iestudējuma tapšanas gaitā. 

"Trubadūrs" ir jau trešais iestudējums, ko Alvis Hermanis veidojis īpaši Zalcburgas festivālam. Iepriekš viņš iestudējis Bernda Aloiza Cimmermana operu "Zaldāti", kā arī Harisona Bērtvisla operu "Gawain".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti