LR pirmajā studijā un «Klasikas» tiešraidē - jauna džeza apvienība «Vibe Trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 8.decembrī, plkst. 18 ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu Latvijas Radio (LR) pirmajā studijā un LR3 - "Klasika" tiešraidē ar programmu "Mūsu mīļākās lietas" ("Our Favourite Things") Latvijas džeza mūzikas dzīvē debitēs jauna muzikāla apvienība "Vibe Trio".

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai arī elektroniski pa e-pastu "[email protected]". Ierašanās LR Doma laukumā 8.decembrī no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Tiešraides koncertu vadīs Inga Saksone, bet koncerta videotiešraide būs pieejama "Klasikas" mājaslapā un Latvijas sabiedrisko mediju portālā "Lsm.lv".

Grupā "Vibe Trio" apvienojušies Andrejs Puškarevs ("Majestic Vibraphone V7530B"), Reinis Ozoliņš (kontrabass) un Kaspars Kurdeko (bungas). Trio tapšanas iniciators ir ukraiņu sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs. Jau 16 gadus darbodamies Baltijas kamerorķestra "Kremerata Baltica" sastāvā, viņš kļuvis par īstu savējo arī Latvijas mūzikas dzīves norisēs.

"Kad uzaicināju Andreju piedalīties Latvijas Radio studijas koncertā, mūziķis atsaucās labprāt, piedāvājot tieši Latvijas Radio 3 - "Klasika" klausītājiem kļūt par lieciniekiem jauna trio dzimšanai," stāsta koncerta producente Māra Šuba.

8.decembra koncertā Andrejs Puškarevs pirmo reizi uzstāsies kopā ar jaunajiem Latvijas talantiem - kontrabasistu Reini Ozoliņu un starptautiski pazīstamo sitaminstrumentālistu Kasparu Kurdeko. Trio ar tieši šādu nosaukumu - "Vibe Trio" - Andrejs Puškarevs jau 2000.gadā nodibināja dzimtajā Kijevā, un kopumā tā darbība aptvēra veselu desmitgadi.

"Šobrīd Andrejs pastāvīgi dzīvo Latvijā, apgūst latviešu valodu un vēlas vēl dziļāk iesaistīties Latvijas mūzikas dzīves procesos. "Klasikas" klausītājiem piedāvātā programma ietvers džeza improvizācijas par Astora Pjacollas, Badija Bernjē, Nata Saimona, Johana Sebastiāna Baha, Ričarda Rodžersa, Pētera Čaikovska, Arama Hačaturjana un arī paša Andreja Puškareva tēmām, atgādinot arī, ka sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks," stāsta Māra Šuba.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti