Liepājas kamerorķestris ieguvis finansējumu projektam «Zaļā pasaka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Liepājas kamerorķestris Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkursā ieguvis finansējumu projekta „Zaļā pasaka” īstenošanai, lsm.lv pavēstīja Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) pārstāve Liena Dāvida.

Pateicoties šim atbalstam, 21. un 22. oktobrī biedrība „Liepājas kamerorķestris” sadarbībā ar LSO Graudu ielas koncertzālē atskaņos koncertus bērniem un jauniešiem – Imants Ziedonis „Zaļā pasaka”.

Imanta Ziedoņa "Zaļā pasaka" simfoniskajam orķestrim un teicējam tapusi 2013. gadā, atzīmējot komponistes, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas (JVLMA) profesores Selgas Mences jubileju.

Darba tapšanā iesaistījās gan pati profesore, gan JVLMA bijušie un esošie studenti – Ēriks Ešenvalds, Anitra Tumševica, Laura Gustovska, Evija Vecumniece, Ieva Klingenberga, Juta bērziņa un Platons Buravickis, no kuriem liela daļa ir mācījušies pie profesores.

Darbs veidots piecās daļās, un, kaut arī katram autoram ir savs muzikālais rokraksts un skatījums un pazīstamo literāro darbu, visiem kopā ir izdevies klausītājus ievest aizraujošā pasakas pasaulē. Skaņdarba muzikālie tēli ietver visu "Zaļās pasakas" tematisko spektru – no ļoti reālistiskiem pilsētas trokšņu un dabas skaņu atdarinājumiem līdz pat poētiski liriskam, vienlaikus varena un mierinoša, meža atveidam.

Muzikālo ietērpu papildina teicēja lasītais Im. Ziedoņa pasakas teksts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti