Lielbritānijā izdota latviešu mākslinieka «W3C» plate «The Atmospheric Entry»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Apvienotās Karalistes elektroniskās mūzikas izdevniecība “Cold Recordings” izdevusi latviešu elektroniskās mūzikas producenta “W3C” ierakstu “The Atmospheric Entry” 12 collu vinila platē. “W3C” debijas plate “The Atmospheric Entry” Lielbritānijā pie klausītājiem nonāca 27.aprīlī, lsm.lv pavēstīja "Dirty Deal Audio" pārstāve Alise Pabērza.

Ceļš līdz ieraksta izdošanai sācies ar “Cold Recordings” tuva drauga, mūzikas producenta “Mumdance” raidījumu "Rinse.fm", kuram savus skaņdarbus atskaņošanai bija iesūtījis “W3C”. Savukārt “Mumdance” ieteicis “W3C” radīto noklausīties “Cold Recordings” galvenajam vīram Pinčam.

“Man personīgi tas, ka šī jaunā plate tiek izdota īstā, autentiskā Lielbritānijas izdevniecībā, ļoti daudz ko nozīmē, ņemot vērā manu mīlestību pret šīs valsts elektroniskās mūzikas skatuvi. Es to uztveru tā, ka viņi ir mani, ārzemnieku, pieņēmuši kā daļu no savas mūzikas skatuves, un tas mani ļoti iepriecina. It īpaši tas, ka šo izdevniecību vada Pinčs, kurš, manuprāt, ir viens no Apvienotās Karalistes mūziķu aprindu nozīmīgākajiem pārstāvjiem," norāda "W3C".

Plates ieraksts tapis pāris mēnešu laikā. Māksliniekam uzstādīts mērķis radīt kaut ko, kas būtu pietiekami eksperimentāls un svaigs, bet vienlaicīgi labi iederētos arī Lielbritānijas elektroniskajā mūzikā.

Ieskicējot nākotnes plānus, “W3C” atklāj, ka turpinās vēl nopietnāk iedziļināties industriālajā mūzikā un Apvienotajai Karalistei raksturīgajā skanējumā, turklāt gada beigās ir gaidāma vēl viena vinila plate citā valstī un izdevniecībā.

“W3C” dzīvo Rīgā un studē datorzinātni, līdz ar to skatuves vārda izvēle savulaik saistīta tieši ar šo nozari. "W3C" skaņdarbi regulāri tiek atskaņoti ietekmīgās Londonas raidstacijas "Rinse.fm" viļņos, viņa minialbumi digitālā formātā izdoti Itālijas “Seapunkgang” un ASV “Car Crash Set” izdevniecībās, bet viņa veidotie remiksi iznākuši Kanādas “Infinite Machine” un pašmāju “Dirty Deal Audio” paspārnē.

"W3C" – Cold 008 “The Atmospheric Entry” ierakstu iespējams noklausīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti