«Lielajā dzintarā» uzstāsies lietuviešu kamerorķestris NICO

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” 27.februārī pulksten 19 koncertu "Saullēkta mesa. Kosmiskais okeāns" sniegs “Jaunu ideju kamerorķestris NICO” (New Ideas Chamber Orchestra NICO) Gedimina Gelgota vadībā, lsm.lv pavēstīja koncertzāles pārstāve Elizabete Hartmane.

Kamerorķestra NICO katrs ansambļa dalībnieks ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, bet mākslinieciskais vadītājs Gedimins Gelgots – daudzsološs un neordinārs lietuviešu komponists, kura skaņdarbi skanējuši koncertos un festivālos Lietuvā, Latvijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Lielbritānijā, Francijā un citviet.

“Koncerta pirmās daļas programma veidota kā nepārtraukts dinamisks pulss, ko sevišķi aizraujošu klausītājiem padarīs kamerorķestrim NICO raksturīgā skatuviskā atraktivitāte," stāsta koncerta mākslinieciskās idejas autore, diriģente Ilze Valce.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Gedimina Gelgota kompozīcijas, kuras atskaņotas prestižās pasaules koncertzālēs un guvušas augstu novērtējumu - “Ekstrakulturālā simfonija” („Extracultural”, 2014) un simfoniskais skaņdarbs „Nekad neignorējiet kosmisko okeānu” („Never Ignore the Cosmic Ocean", 2011).

Kamerorķestrim NICO uz skatuves pievienosies koris „Pro musica” un „Gaudeamus” no Lietuvas, kā arī Liepājas koris “Intis”. Koncertu diriģēs Gedimins Gelgots, Rasa Gelgotiene un Ilze Valce. Programmu vadīs muzikologs, komponists un žurnālists Edgars Raginskis.

“Koncerta otrajā daļā dinamiskajai vertikālei pretnostatīta klusuma un iekšējā garīgā spēka meklējumu horizontāle, kur būtiska ir ieklausīšanās sevī, atklāsme un pacelšanās pāri ikdienišķajam. Pētera Vaska skaņdarbs „Dod mums mieru” („Dona nobis pacem”, 1996) piepildīts ar dziļuma dimensiju, bet norvēģu komponista Olas Jeilo  „Saullēkta mesa” (”Sunrise Mass”, 2008) programmā ievieš harmoniskas krāsas un ticību mūžībai,” ar programmu iepazīstina Valce.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti