Kultūras ziņas

Kūlainis, pērstainis, delnainis

Kultūras ziņas

Improvizācijas meistaru festivāls

Latvijā muzicē britu vokālā sensācija Annika

Latvijā koncertē britu mūziķe Annika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

26.oktobrī ar uzstāšanos Jelgavas kultūras centrā Latvijas koncertturneju sāks britu mūzikas zvaigzne Annika. Lielbritānijas nacionālais laikraksts „The Guardian” par viņu raksta sekojoši: „Ar maigu un pavedinošu balss toni apveltīta asu tekstu autore.” Annika savā daiļradē spējusi apvienot gan soulmūziku, gan eklektisko džezu, gan pasaules mūziku.

Šonedēļ ar vairākiem koncertiem Latvijā viesojas britu dziedātāja Annika. Viņa ieradusies kopā ar dziesmu līdzautoru un multiinstrumentālistu Kobiju Izraelītu. Koncertā saknēs dziesmas no mūziķu kopīgi veidotā albuma "Heads Up!" jeb „Galvas augšā”. Tā ir nobriedusi popmūzika ar tumšu un noslēpumainu dziļumu, teatrālu un rūgti saldenu piegaršu. Māksliniece norāda, ka viņas mūzikas galvenais uzdevums ir iedvesmot.

"Katrai dziesmai ir atšķirīgs vēstījums. Es nerakstu tikai par mīlestību un attiecībām, jo tas ir nedaudz pierasti, manas dziesmas ir par cilvēkiem, kuri bēg no problēmām, domājot, ka tā tās tiek atrisinātas. Es runāju arī par sociālām tēmām, rakstu arī par maniem iekšējiem pārdzīvojumiem. Tas, kas mani aizrauj un ieinteresē, atspoguļojas manā mūzikā," stāsta Annika.

Kobijs Izraelīts komponējis mūziku kino, televīzijai, teātrim un baletam, sadarbojies ar vairākiem pasaules slaveniem mūziķiem, tai skatā Madonnu. Mūziķis savā daiļradē apvieno roku, klasiku, džezu, avangardu, Austrumeiropas un  pasaules mūziku. Kobijs un Annika kopā rada mūziku jau vairāk nekā 12 gadus.

"Gaume un estētika. Viņa ir ļoti uzmanīga pret skaņu, viņai ir svarīgi, lai viņa skan kā Annika, jo viņa nevienu nekopē. Mēs radam mūziku kopā, un mani fascinē viņas atvērtība dažādiem mūzikas žanriem, viņa raksta lieliskus dziesmu tekstus, un vēl mēs esam ļoti labi draugi," skaidro Kobijs Izraelīts.

Šovakar māksiniekus būs iespējams kalusīties Jelgavas pilsētas kultūras centrā, 27.oktobrī - Vidzemes koncertzālē „Cēsis”, 29.oktobrī - kinoteātrī „Splendid Palace” Rīgā, bet koncertu turneja noslēgsies svēdien, 30.oktobrī, Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti