Rīta Panorāma

Mājokļa drošība vasarā

Rīta Panorāma

Mobilās kultūrtelpas ziepniekkalnā un pļavniekos

Intervija ar Katrīnu Gupalo

Katrīna Gupalo svin dzimšanas dienu, prezentējot dziesmas «Svārki?» mūzikas video

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras bārā "Sapņi un kokteiļi" 17. jūlija vakarā notikusi krāšņa ballīte, kurā prezentēts Katrīnas Gupalo jasunais mūzikas video “Svārki?”. Nākamajā rītā pēc ballītes Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” Gupalo atklāj, ka līdz šim nav svinējusi savu dzimšanas dienu, bet šoreiz bija iemesls – dzimšanas diena svinēta par godu dziesmas "Svārki?" videoklipam.

Katrīnas Gupalo dziesmas "Svārki?" videoklipā piedalījušās vairāk nekā 100 meitenes, un katrai no tām filmēšanas komanda vēlējusies radīt neaizmirstamu piedzīvojumu – atkārtot slaveno mirkli no kinofilmas "Septītā gada drudzis", kur Merilinai Monro, stāvot virs pazemes metro lūkas, svārki plīvo pa gaisu.

“Par godu dziesmas iznākšanai es uzaicināju visu milzīgo filmēšanas komandu, visas 107 meitenes, kas nofilmējās, arī visus cilvēkus, kas man palīdzēja,” par svinībām stāsta Gupalo, uzsverot, ka mūzikas video filmēšana “bija riktīgs komandas darbs”.

Mūzikas video filmējušās dejotājas no Līgas Libertes dejas teātra, tautas deju kolektīva "Zalktis", Elzas Kronbergas "Vibe" deju studijas, "KARMA dancers", Stellas Upacieres "Pole & Harmony" studijas, Latvijas Nacionālās operas baleta māksliniece Anna Russke, RTU karsējmeitenes, stepa dejotāja no "Soul Tap" studijas, kā arī flautiste Sniedze Prauliņa, fotogrāfe Aiga Rēdmane, pianiste Marta Balode un Roksana Tarvide, grāmatu blogere Spīgana Spektore un vēl desmitiem talantīgu un apburošu sieviešu. Horeogrāfiju veidojusi Maija Sukute. Video filmēts Tallinas ielas kvartāla koncertzālē "Tu jau zini kur". Dziesmai tapis arī Jāņa Raituma un Mārtiņa Rozenberga "Making-of" video, kurā dokumentēts dinamiskais filmēšanas process divu dienu garumā.

“Atmosfēra filmēšanas laukumā bija nereāli skaista, tas bija kaut kas nereāli priecīgs un nereāli saviļņojošs. Tās divas dienas, kuras mēs filmējām, domāju, visām meitenēm un komandai paliks atmiņā uz ilgu laiku,” saka mūziķe, atzīstot, ka "viss process bija vislielākā dāvana".

Dziesmu "Svārki?" Katrīna Gupalo sarakstīja aptuveni pirms diviem gadiem. Mūzikas līdzautors ir pianists Andrejs Osokins, bet teksta līdzautors ir Jānis Romanovskis – viņš arī mūzikas video režisors. Sākumā dziesma tika izpildīta akustiskā versijā ar grupu. Tieši pirms gada tika pieņemts lēmums dziesmu ierakstīt sadarbībā ar kādu producentu, bet dziesma nepakļāvās nevienam no viņiem.

Rezultātā Katrīna nonāca pie secinājuma, ka pašai jāiet dziļāk producēšanas jautājumā, un galu galā pati izveidoja dziesmas aranžiju. Pēc ļoti daudziem eksperimentiem ar formu, instrumentiem, pat cenzētiem tekstiem (no kā galu galā viņa atteikusies), tika radīta fināla versija, kura sākas ar rokmūzikas skanējumu, bet jau pēc brīža pārtop pop-dance gabalā, kuru varētu nosaukt par 21. gadsimta disko. Dziesma ierakstīta sadarbībā ar Aleksandru Volku "Wolk Recording Studios" ierakstu studijā. Ģitāras partiju iespēlējis Miķelis Vanags, basu - Kristiāns Kosītis, bungas – Mareks Logins.

“Dziesmā es vēlējos parādīt to, ka sieviete spēj apvienot spēku un maigumu, būt par savas dzīves noteicēju, bet nezaudēt savu sievišķību,” skaidro Gupalo.

Runājot par turpmākajiem plāniem, Gupalo atklāj, ka ir sakrājusies vesela rinda dziesmu, kuras iznāks cita pēc citas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti