Jēkabpilī skanēs tradicionālie Operas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 23. līdz 27.jūlijam Jēkabpilī norisināsies tradicionālās Operas dienas.

23.jūlijā plkst.18 Jēkabpils Tautas namā notiks vijoļmūzikas vakars, kurā piedalīsies Krievijas Nopelniem bagātais skatuves mākslinieks, Krievijas Valsts kamerorķestra "Maskavas Virtuozi" pirmā vijole, starptautisko konkursu laureāts Aleksejs Lundins. Kopā ar izcilo mākslinieku koncertēs arī viņa meita Marija Lundina (vijole) un dzīvesbiedre, Krievijas Valsts kamerorķestra māksliniece, starptautisko konkursu laureāte Tatjana Fedosejeva (klavieres). Koncertā skanēs Friča Kreislera, Nikolo Paganīni un citu klasiķu skaņdarbi. 24.jūlijā Aleksejs Lundins sniegs meistarklasi talantīgākajiem Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas audzēkņiem.

Operas dienas Jēkabpilī jau tradicionāli tiks ieskandinātas ar garīgās mūzikas koncertu. Koncertā 24.jūlijā plkst.18 Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskajā baznīcā piedalīsies jaunā, daudzsološā Oslo Mūzikas akadēmijā izglītību ieguvusī māksliniece Ilze Kozlovska. Instrumentālo pavadījumu atskaņos viens no spilgtākajiem un pazīstamākajiem jaunās paaudzes Latvijas čellistiem Ruslans Viļenskis, kurš jau no 14 gadu vecuma ar panākumiem koncertē prestižākajās pasaules koncertzālēs. Ērģeļmūzika koncertā skanēs latviešu ērģelnieka, komponista un pianista Aivara Kalēja izpildījumā.

Šīs vasaras Operas dienu lielais atklāšanas koncerts notiks 25.jūlijā plkst.18 Krustpils pils pagalmā. Koncertā operas māksliniece Sonora Vaice dziedās Rozīnas āriju no Džoakīno Rosīni operas "Seviljas bārddzinis" un Margaritas āriju no Šarla Guno operas "Fausts". Vēl koncerta pirmajā daļā mākslinieku Miervalža Jenča, Ilzes Kozlovskas, Naura Indzera un Kalvja Kalniņa izpildījumā skanēs ārijas, kavatīnes un romances no Gaetāno Doniceti, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni operām. Instrumentālo mūziku izpildīs Jēkabpils pilsētas kamerorķestris diriģenta Mārtiņa Berga vadībā un itāļu izcelsmes mākslinieks, bandoneonists Paolo Ruso. Koncerta otrajā daļā izskanēs Andra Ābelītes īpaši Sonorai Vaicei komponētā "Dziesma" abu mākslinieku izpildījumā, mūzika no Johana Štrausa operetēm "Sikspārnis" un "Čigānu barons", kā arī populāras melodijas no kinofilmām. 

26.jūlijā plkst.20 Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē būs skatāma Volfganga Amadeja Mocarta divcēlienu traģikomēdija "Dons Žuans" Krievijas Valsts kamermūzikas teātra "Sanktpēterburgas opera" mākslinieku sniegumā. Izrādi iestudējis Jurijs Aleksandrovs, kurš ir viens no šobrīd titulētākajiem operas režisoriem Krievijā un pieprasītākajiem arī pasaulē. Dona Žuana lomu atveidos Sergejs Kaļiņins, citu lomu izpildītāji būs Vladimirs Feļauers (bass) un Larisa Pominova (mecosoprāns), Jeļena Severina, Jevgeņijs Bajevs un Larisa Ivanova. Mūziku atskaņos Sanktpērburgas operas orķestris diriģenta Aleksandra Goihmana vadībā. Izrāde pārsteigs arī ar grezniem tērpiem, kas ievedīs klausītājus Volfganga Amadeja Mocarta laikmetā.

27.jūlijā plkst.16 Krustpils saliņā ar koncertuzvedumu "Mūsu mammai un tētim" uzstāsies Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija "Knīpas un Knauķi". Koncertizrādē skanēs komponista Andra Sējāna dziesmas ar Ineses Zanderes un latviešu tautasdziesmu vārdiem, kā arī komponista Jāņa Ķirša dziesmas ar Aspazijas, Raiņa, Māras Cielēnas, Māra Čaklā vārdiem, kas, sakārtotas režisores Lailas Kirmuškas stāstā un Sanitas Sējānes horeogrāfijā, ļaus piedzīvot dažādu izjūtu gammu kādas ģimenes dzīvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti