Kultūras ziņas

"Garāmbraucot" – skats uz pasauli no tramvaja

Kultūras ziņas

Mūžībā aizgājis gleznotājs Jurģis Skulme

Pasniegtas mūzikas balvas "Zelta mikrofons"

Jānis Šipkēvics: Ja saņem «Zelta mikrofonu», desmit gadus vari braukt pa kultūras namiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Dīķītis savs, zivtiņas savas, vajag arī pašiem to kopt un tīrīt. Nav svarīgs mērogs, bet Latvijā ir viegli kļūt  populāram. Ja tu saņem "Zelta mikrofonu", tad nākamos desmit gadus vari pa lauku kultūras namiem un pa visiem Latvijas nostūriem spēlēt," pēc Latvijas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonijas sarunā ar Latvijas Televīziju teica radio "SWH" vadītājs Jānis Šipkēvics.

Uz "Zelta mikrofonu" šogad pretendēja teju 100 albumi, gandrīz 30 debitanti, 55 dziesmas un vairāk par 40 videoklipiem. "Pēdējos gados tiešām ir dalībnieku pulks ļoti audzis, varbūt mākslinieki vairāk mēģina sevi apliecināt," par pieaugošo konkurenci mūzikas biznesā saka mūzikas producente Elita Mīlgrāve.

"Mums varbūt vienkārši liekas, ka ir pa daudz visa kā, bet, ja agrāk bija daži, tad tagad, ja ņemam desmitnieku, varam būt lepni par viņiem," uzskata komponists, mūziķis Uldis Marhilevičs.

Savukārt mūziķis Aivars Hermanis "Zelta mikrofona" tīkotāju daudzumu skaidro ar tehnoloģiju attīstību: "Tagad jau katram mājās ir studija, paņem "aifonu" un uztaisa klipu. Tāpēc tik daudz to produkcijas ražotāju piesakās."

Kā jau esam vēstījuši, 24.februāra vakarā Latvijas Nacionālajā operā norisinājās Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonija. Pie trim "Zelta mikrofoniem" tika dziedātājs Dons un grupa "Instrumenti". Bet par spilgtāko debiju atzīti grupas "Carnival Youth" centieni.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti