Grupa «Nielslens Lielsliens» laiž klajā video dziesmai «Kur spīd?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūsdienu tautas mūzikas apvienība “Nielslens Lielsliens” publicē video dziesmai “Kur spīd?” Skaņdarbs ir otrais, ko grupa izceļ no 2019. gada albuma “Kad kniebējs kniebj”, un pārstāv ieraksta nosacīti tumšo pusi, medijus informē grupas pārstāvji.

Gada sākumā audiokasetes un digitālā formā izdotais “Nielslena Lielsliena” albums apvieno kompozīcijas, kur grupa kavējas nesteidzīgās pārdomās par nopietnām un nenopietnām tēmām.

Pirmais singls – eksistenciāli gaišā, ziemas sala attiecību dziesma “Kad kniebējs kniebj” iepazīstināja ar audiokasetes pirmo pusi. Tajā atpazīstamas apvienības simpātijas pret to, ko tā saprot ar krautroka un soula žanriem.

Otrajā singlā, tāpat kā audiokasetes otrajā pusē kopumā, turpināti “Nielslenam Lielslienam” raksturīgie mēģinājumi spēlēt it kā tumšu smago mūziku, bet darīt to klusāk un ar vieglumu, ko sniedz akustisko instrumentu skanējums. Intīmi viegls ir arī dziedājums.

Tik ļoti, ka tas attālina dziesmu no folka žanra, kam mēdz pieskaitīt akustiski spēlējošas mūzikas apvienības.

Albumu “Kad kniebējs kniebj” iespēlējuši divi pašreizējie “Nielslens Lielsliens” dalībnieki Mareks Kaminskis un Siensliens. Ierakstu un miksēšanu veicis Artūrs Skujiņš-Meijiņš, skaņas pēcapstrādi – Marko Milanezio Turīnā, savukārt audiokasetes tiražējis Lauris Vorslavs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti