NABA Top

NABA Top 10LV/25 jaunumi

NABA Top

The Chemical Brothers un Nielslens Lielsliens kompozīcijas triumfē Radio NABA Top 100

Normālās mūzikas 2023. gada Top 100 un prognožu spēle

«The Chemical Brothers» un «Nielslens Lielsliens» triumfē «Radio Naba» klausītāju Top 100

2023. gada pēdējā darba dienā, 29. decembrī, izskanējis "Radio Naba" klausītāju iecienītāko dziesmu Top 100. Pārraidē, kas tiešraidē ilga astoņas stundas, tika apskatītas 100 aizejošā gada klausītāju iecienītākās kompozīcijas. "Radio Naba" topos gada laikā tika iekļautas 402 aktuālas kompozīcijas, no tām vismaz 40% bija Latvijas izpildītāju darbi.

Pirmo vietu "Radio Naba" Top 100 ieguva britu elektroniskās mūzikas apvienība "The Chemical Brothers" ar kompozīciju "Live Again" (ft. Halo Maud), otrajā vietā ierindojās "Aphex Twin" ar kompozīciju "Blackbox Life Recorder 21f"", bet trešajā vietā austrāliešu apvienība "King Gizzard & The Lizard Wizard" ar kompozīciju "Set" no muzikālās triloģijas "Theia / The Silver Cord / Set". Savukārt ceturto vietu ieņēma latviešu apvienība "Nielslens Lielsliens" ar kompozīciju "Ēzelis".  

Topa pirmajā desmitniekā ierindojušās vēl arī citas pašmāju mūzikas grupas – "Oranžās brīvdienas" ar kompozīciju "Atkal tavs" (7. vieta), "Juuk" – "Neveiksminieku vientulība"  (8. vieta)  un "Nova Koma" – "Nepatiesības" (9. vieta).

Viss "Radio Naba" Top 100 ir aplūkojams šeit, kā arī ierakstā klausāms naba.lsm.lv.

Ar "Radio Naba" klausītāju iecienītākajām kompozīcijām astoņu stundu garumā iepazīstināja radio instruktori Vektors, Sektors, Nora Rieksta, Jānis Vuguls, Ģirts Šolis, Kaspars Eglītis, Valters Mednieks un Atis Žagars.

100 labāko dziesmu sarakstā iekļautas kompozīcijas, kas pabijušas "Radio Naba" Top 25 un Top 10 LV visa gada garumā. "Radio Naba" topos 2023. gada laikā tika iekļautas 402 aktuālas kompozīcijas, no tām vismaz 40% bija Latvijas izpildītāju darbi. Topā pārstāvētas dažādu stilu kompozīcijas, kā arī plašs valstu un valodu spektrs. Par kompozīcijām klausītāji atdevuši gandrīz 46 tūkstošus balsu. 

2022. gadā pirmo vietu ieguva zviedru dziedātājas Kārinas Dreieres muzikālā projekta "Fever Ray" dziesma "What They Call Us", otro vietu ieņēma amerikāņu elektroniskās grupas "Boy Harsher" kopprojekts ar meksikāņu duetu "Ms.Boan" – "Mariana Saldaña Machina", bet godpilno topa trešo vietu ieguva pašmāju tumšās folkmūzikas pārstāvji – grupa "Juuk" ar kompozīciju "Dzejnieks".

LR6 – LU "Radio Naba" ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. "Radio Naba" ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. "Naba" ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti