Panorāma

Baltkrievijas opozīcija spiesta pamest valsti

Panorāma

ES sadarbosies, bet neatzīs talibu valdību

"ABBA" pēc 40 gadu pārtraukuma izdod albumu

Grupa «ABBA» atgriežas pēc 40 gadu pārtraukuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar jaunu mūzikas albumu pēc četru desmitgažu pārtraukuma popmūzikas entuziastu sirdis cer iekarot leģendārais zviedru mūzikas ansamblis “ABBA”. Pasaulē lielu interesi izraisījis kvarteta muzikālais stāsts “Voyage”, kas turpinās supergrupas pēdējās liriskās notis no 1981. gada albuma “The Visitors”.

Iepazīstinot ar pirmajiem skaņdarbiem no jaunā albuma, grupas dalībnieki uzsvēruši, ka pirms četrdesmit gadiem bija lēmuši nedaudz iepauzēt, taču tagad pauze beigusies. Grupa plānojusi arī virtuālu pirmo koncertu, kurā, kā jau mūsdienās ierasts, tiks iesaistīti dažādi specefekti. Arī pašus mūziķus koncertā attēlos virtuālas hologrammas. Koncertu palīdzēs sagatavot slavenā Holivudas režisora un “Zvaigžņu karu” autora Džordža Lūkasa specefektu uzņēmums.

Darbs pie jaunā albuma sākās jau 2018. gadā, taču to aizkavēja koronavīrusa pandēmija. Visiem dalībniekiem grupā, ko veido divi precēti pāri, pašlaik ir vairāk par septiņdesmit gadiem.

Grupas jaunais albums iznāks 5.novembrī un tajā būs 10 jaunas dziesmas.  

 

“ABBA” – tas ir popmūzikas Mocarts – norādījis radio “SWH” vadītājs Jānis Šipkēvics. Viņa plašajā vinila plašu kolekcijā nozīmīga vieta ir grupas ierakstiem. Un grupas apvienošanos viņš sauc par notikumu, kas rakstāms ar lielo burtu.

““ABBA” izdara vienu ļoti labu, riskantu, bet ārkārtīgi progresīvu, tehnoloģiski progresīvu veidu, kā mums restaurēt savu jaunību, savas emocijas, savas pirmās un pēdējās mīlestības, savas attiecības, kā uzburt atkal to vidi, kurā mēs katrs esam saskārušies ar “ABBA”, un šajā ziņā viņi ir vienkārši pionieri,” sacīja Šipkēvics.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti