Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu Ritvaru Jansonu

Rīta Panorāma

Itālijā popularitāti gūst caurspīdīgas maskas

Gors savā septītajā dzimšanas dienā sarūpējis pagalmu mūzikas nedēļu

«Gors» septīto dzimšanas dienu atzīmēs ar pārsteiguma koncertiem Rēzeknes pagalmos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Maija beigās apritēs septiņi gadi kopš Latgales vēstniecības “Gors” atklāšanas 2013. gadā. Svētkos “Gors” sarūpējis piecus pārsteiguma koncertus, kurus darbadienu vakaros un sestdienas rītā dažādos Rēzeknes mikrorajonu pagalmos sniegs pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne”, kas gandrīz septiņus gadus ir arī “Gors” komandas daļa, medijus informē “Gors” pārstāvji.

Latgales vēstniecības “Gors” vadītāja Diāna Zirniņa par gaidāmajiem koncertiem stāsta: “Ideja par pārsteiguma koncertiem māju pagalmos, lai iepriecinātu rēzekniešus, “Gors” komandai radās jau pirms kāda laika, tādēļ, gaidot svētku nedēļu, lielu prieku rada veiksmīgā pagalmu koncertu idejas īstenošana arī citās Latvijas pilsētās.

Mūsu vēlme ir pilsētniekiem atgādināt, ka, neskatoties uz šo savādo laiku, mūzika turpina dzīvot un arī “Gors” atkal gaida satikšanos koncertos!”

Orķestra pārsteiguma koncerti pagalmos šonedēļ iecerēti darbadienu vakaros – no otrdienas līdz piektdienai – un sestdienas rītā. Koncerti būs piecos dažādos Rēzeknes mikrorajonos un katrā vietā ilgs pusstundu. Sliktu laikapstākļu gadījumā pārsteiguma koncerta norise konkrētajā pagalmā tiks pārcelta uz citu dienu.

Precīzas pagalmu vietas netiek atklātas, lai mazinātu pulcēšanās riskus.

Latgales vēstniecība “Gors” aicina rēzekniešus orķestra koncertus pagalmos baudīt no māju logiem un balkoniem, kā arī atcerēties par fiziskās distances ievērošanu.

Pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne”
Pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne”

Kā profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “Rēzekne” dibināts 1991. gadā, kaut gan orķestra saknes stiepjas līdz pat 20. gadsimta 50. gadiem. Jau gandrīz septiņus gadus orķestris ir arī Latgales vēstniecības “Gors” komandas daļa, tā vadītāji ir diriģenti Sergejs Sergejevs un Jānis Pavlovskis. Uz orķestra bāzes radies arī Rēzeknes bigbends.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti