FOTO: «Latvijas gredzena» Vidzemes stāsts – muzikālā izstāde «Kalns uz augšu ies»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” izskanējis Latvijas valsts simtgades vērienīgākā mūzikas projekta “Latvijas gredzens” trešais stāsts - “Vidzemes gredzens”, kura mākslinieciskā koncepcija īstenojās muzikālā izstādē “Kalns uz augšu ies”.

Koncertcikls “Latvijas gredzens” kā dāvana Latvijai valsts simgadē aizsākās jau pērnā gada pavasarī un līdz šim ir piedzīvojis Latgalei un Kurzemei veltītos gredzenus – koncertizrādi “Rakstiem un skaņai” un lielkoncertu “Pūt, vējiņi”. Vērienīgais mūzikas projekts ir Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja, diriģenta Sigvarda Kļavas lolotā ideja – četros konceptuāli atšķirīgos gredzenos, muzikālos kopumos izcelt un parādīt katra Latvijas novada īpatnības, bagātības un enerģiju caur nācijai dārgāko – vietējo cilvēku skatupunktu.

Tiešraidē muzikālo izstādi translēja arī Latvijas Radio 3 “Klasika”. “Vidzemes gredzena” muzikālā izstāde “Kalns uz augšu ies” turpmākās izrādes piedzīvos 21. aprīlī Latgales vēstniecībā "Gors", 25. aprīlī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 26. aprīlī Jelgavas kultūras namā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti