Rīta Panorāma

Intervija ar LNSO direktori Indru Lūkinu un koncertu diriģentu Andri Pogu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Mūzikas un kultūras pasākumu sērija "Latvijas Vinila diena 2022"

Džezs, platēm veltīta stāvizrāde un tirdziņš – Liepājā, Cēsīs un Rīgā notiks Vinila dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar pasākumiem Liepājā, Cēsīs un Rīgā atsāk vinila dienu tradīciju – šoreiz tā būs pasākumu sērija visa gada garumā. Pirmais pasākums norisināsies 14. maijā Liepājā, kultūras namā "Wiktorija", informēja džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" pārstāvji.

No pulksten 10.00 darbosies vinila plašu tirdziņš, darbosies "vinila radio", kur DJ Mareks Ameriks kopā ar dažādiem viesiem dalīsies ar stāstiem par mūziku un vinila plašu kultūru, bet pulksten 16.00 notiks Eduarda Švāna DJ stand-up jeb stāvizrāde "Līdz kam var novest plates". Vinila dienu pusnaktī noslēgs modernā džeza grupas "LUPA" jaunās plates "Koki // Sketches Of Trees" prezentācijas koncerts.

"Sākoties pandēmijai, objektīvu iemeslu dēļ beidzām rīkot "Jersikas ielas Vinila dienu", ko teju desmit gadus ik rudeni rīkojām Rīgā, Jersikas ielā, kas bija nelieli mūzikas un vinila kultūras svētki ar vinila plašu tirdziņu, koncertiem un publiskām lekcijām – sarunām. Šeit sākām veikt savus pirmos analogos ierakstus magnētiskajās lentēs, tāpēc, izveidojot savu džeza mūzikas izdevniecību, to nosaucu "Jersika Records". Var teikt, ka viens posms ir noslēdzies, lai ar jaunu sparu sāktos nākamais. Tāpēc šogad, kopā ar mūzikas un vinila plašu entuziastiem, esam nolēmuši organizēt "Latvijas Vinila dienu" – vienotu trīs pasākumu sēriju dažādās Latvijas pilsētās," skaidroja viens no pasākuma organizatoriem Mareks Ameriks. 

13. augustā Vinila diena notiks Cēsīs, kultūras un mākslas telpā "Mala", kur to noslēgs vinila DJ Ulda Rudaka rīkotā festivāla "Kartupeļpalma" koncerti, bet 24. septembrī Vinila dienas pasākumi plānoti Rīgā, Nurmes alus darītavā un kultūras vietā Vagonu ielā 21.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti