Diriģentam Aināram Rubiķim otrā «Zelta maska» – par Dvoržāka «Nāru» Maskavas Lielajā teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Diriģents Ainārs Rubiķis vienpadsmit mākslinieku konkurencē saņēmis augstāko Krievijas teātra balvu “Zelta maska” kā labākais operas diriģents par darbu Dvoržāka operas “Nāra” iestudējumā pērn Maskavas Lielajā teātrī.

Rubiķim šī ir jau otrā “Zelta maska” – pirms sešiem gadiem viņu apbalvoja par labāko diriģenta darbu mūziklā un operetē, izceļot Novosibirskā izrādīto Leonarda Bernsteina “Mesas” iestudējumu.

Bet Dvoržāka “Nāras” iestudējums Maskavā ir īpašs ar to, ka Lielā teātra vadītājs Vladimirs Urins to veidot uzaicināja radošo komandu, kas iepriekš Novosibirskā radīja skandalozu Vāgnera "Tannheizera” versiju – tās dēļ mainījās opernama administratīvā un mākslinieciskā vadība.

Ainārs Rubiķis par Dvoržāka «Nāru»
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

Rubiķis sarunā ar Latvijas Radio sacīja, ka tieši darbs šajā komandā – ar režisoru Timofeju Kuļabinu un mākslinieku Oļegu Golovko – viņam sagādājis lielāko gandarījumu.

“Tas palicis atmiņā ar ārkārtīgi interesanto darba procesu, kas bija, protams, pateicoties Lielajam teātrim, kas savāca man tik ļoti mīļu un tuvu komandu kā Timofejs, Oļegs un tērpu māksliniece Gaļa Solodovņikova, kura arī dabūja “Zelta masku” par “Nāru”,” atzīmēja Rubiķis. “Esmu ārkārtīgi pateicīgs par šo uzticēšanos. Viss teātris ar Urina kungu priekšgalā – tas bija tāds izaicinājums visas Krievijas priekšā, savākt kopā bijušo “Tanheizera” komandu. Šajā komandā ir ļoti viegli saprast vienam otru un uztvert, kādā virzienā mēs veidojam šo izrādi.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti