Balvas «Zelta mikrofons» balsojumā par «Origo Zelta dziesmu» līderos: Dons, «Singapūras satīns» un Horens Stalbe, «Bermudu divstūris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 18. februārī, Dailes teātrī tiks godināti aizvadītā gada spožākie ieraksti mūzikas profesionāļu vērtējumā un pasniegtas gada ierakstu balvas “Zelta mikrofons”. Vienīgā kategorija, kurā savu favorītu var izvēlēties klausītāji, ir “''Origo'' Zelta dziesma", medijus informē balvas “Zelta mikrofona” organizatori. Klausītāju balsojums turpinās līdz 16. februārim "Origo" mājaslapā. Uzvarētājs tiks atklāts balvu pasniegšanas ceremonijā, bet pašlaik līderu trijniekā izvirzījušās šādas dziesmas (alfabētiskā secībā): Dons – “Es nāktu mājās”; “Singapūras satīns” un Horens Stalbe – “Piededzini mann”; “Bermudu divstūris” – “Sarkanbaltsarkanais”.

Šī ir vienīgā “Zelta mikrofons” balva, kuru saņemot, tiek piešķirta arī naudas prēmija 1500 eiro apmērā. Par tradīciju kļuvusi prēmijas ziedošana labdarības nolūkiem. 2019. gadā balvu saņēma anša un Kristīnes Pāžes hits “Zemes stunda”, kam bija ļoti liels klausītāju atbalsts. Mākslinieki saņemto naudas balvu ziedoja fonda “Līdzskaņa” grūtībās nonākušo mūziķu atbalstam.

Kā stāsta reperis ansis: “Man vispār ir teorija, ka svarīgākie ir tie “Zelta mikrofoni”, kurus nedabū, nevis dabū – tos tik viegli nevar noglabāt plauktiņā un turpināt strādāt. Bet tas lielais mākslinieku komplekss, ko balvas ļoti palīdz uz brīdi “saārstēt”, noteikti kādam mazinās ar jebkuru “Zelta mikrofonu” rokās. Tas laikam ir jautājums pašiem nominantiem, kas kuram ir svarīgāks – žūrijas novērtējums vai savu fanu atbalsts. Man abi nozīmē daudz, taču mūzikas kritiķu labos vārdus esmu dzirdējis biežāk, nekā “tautas tribunālā” atzīts par labāko kādā disciplīnā.”

Kopumā uz balvu ''Zelta mikrofons'' kategorijā “''Origo'' Zelta dziesma” pretendē 10 dziesmas, par kurām var nobalsot mājaslapā.

  • “Dzīvot citādāk” – Aminata, “Tautumeitas”
  • “Ejam mājās” – “Pienvedēja piedzīvojumi”
  • “Es nāktu mājās” – Dons
  • “Kamēr” – “Triānas parks”, Intars Busulis
  • “Multivitamīnu multipaka” – “Astro’n’out”
  • “Piededzini mann” – “Singapūras satīns”, Horens Stalbe
  • “Salas” – “Musiqq”
  • “Sarkanbaltsarkanais” – “Bermudu divstūris”
  • “Te Saule aust” – “Instrumenti”, “Prāta vētra”
  • “Visā visumā Visums ir viss” – “Instrumenti”
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti