Aurēlija un Vestards Šimkus sniedz koncertu Gentē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atzīmējot divdesmit gadus, kopš Beļģijas Flandrijas reģions slēdzis sadarbības līgumu ar Latviju, vienā no lielākajām un krāšņākajām Beļģijas flāmu pilsētām Gentē, mājīgajā "Cultuurkapel Sint-Antonius" koncertzālē 22.aprīlī uzstājās Latvijas pianisti Aurēlija un Vestards Šimkus. Beļģijā koncertēt viņus ielūdza mūzikas mīļotājs Eriks Fertrists.

Koncertā skanēja F. Šūberta, F. Lista, A. Skrjabina mūzika, kā arī abu pianistu oriģināldarbi.

"Pogrammu mēs saskaņojām ar koncerta organizatoru Ertiku Fertristu, kurš ir brīnišķīgs mūsu fans šeit, Beļģijā," stāsta Vestards. "Viņam bija ideja taisīt šo koncertu, un man patiešām ir prieks, ka viņš to izdarīja. Viņš gribēja, lai mēs spēlējam to, kas mums patīk, tomēr arī viņam ir īpaši mīļi komponisti, piemēram, Francis Šūberts."

Koncerta rīkotājam šķitis interesanti, ka abi pianisti ne tikai izpilda svešu mūziku, bet arī paši komponē, tāpēc programmā iekļauts viens Aurēlijas un Vestarda skaņdarbs. Tāpat Aurēlija koncertā izpildīja arī vēl Lista skaņdarbu, bet Vestards - Skrjabina mūziku.

Aurēlija Šimkus atzīmē sakritību, ka abiem ar brāli izvēlēti skaņdarbi ar sapņu tematiku.

„Man ļoti patīk koncertbraucieni kopā ar brāli. Lai gan nespēlējam kopā, četrrocīgi, taču mums patīk veidot kopīgas programmas,” saka Aurēlija.

„Aurēliju redzu nevis kā mazo māsu, bet kā lielisku kolēģi, kuru ir interesanti paklausīties un kurai ir arī interesanti pavaicāt viedokli pašam par savu klavierspēli,” atzīmē Vestards, stāstot, ka abi ir izteikti solomākslinieki, tāpēc spēlēšana kopā nav sanākusi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti