Atzīmējot «Kremerata Baltica» 25. jubileju, izdod albumu ar latviešu komponistu mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Par godu kamerorķestra "Kremerata Baltica" 25. jubilejai Nacionālā ierakstu kompānija "Skani" laiž klajā Gidona Krēmera vadītā orķestra albumu "ppp", informēja izdevēji.

Albuma nosaukums ir trīs Latvijas slaveno komponistu abreviatūra – tajā klausāma Pētera Plakida, Kristapa Pētersona un Georga Pelēča mūzika.

"Šo kamermūzikas albumu veido Pētera Plakida izjūtas smalkums un mīlestība pret detaļām, Kristapa Pētersona matemātiskā precizitāte un izsvērtība līdztekus transcendentāliem un mistiskajiem tēliem, kā arī Georga Pelēča melanholiskais sapņojums kopā ar dzīvespriecīgumu un brašumu," norādīja albuma izdevēji.

Albums ierakstīts 2021. un 2022. gadā Rīgas Skaņu ierakstu studijā un Latvijas Radio 1. studijā.

"Man ir prieks ar šo "Kremerata Baltica" albumu ne tikai nosvinēt mūsu 25 gadu jubileju, bet arī piedāvāt mūzikas mīļotājiem visā pasaulē skaņdarbus, kuri ir tapuši manā dzimtenē. Latvijas visradošākie komponisti ir saistīti ar mūsu orķestri un veltījuši tam brīnišķīgus darbus. Es ceru, ka tie iedvesmos mūsu klausītājus, un mēs šo mūziku uztversim kā "Kremerata Baltica" soli ceļā uz nākotni," norādīja "Kremerata Baltica" mākslinieciskais vadītājs Gidons Krēmers.

Albuma iznākšanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti