Rīta Panorāma

Intervija ar satiksmes ministru Anriju Matīsu

Rīta Panorāma

Eirovīzijas dziesmu konkurss. Telefonintervija ar Zitu Kaminsku

Intervija ar Guntaru Ķirsi

Atklāj Dzintaru koncertzāles Mazo zāli; biļetes izpirktas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc trīs gadu restaurācijas 20.maijā durvis vērs Dzintaru koncertzāles Mazā jeb slēgtā zāle. Kā Latvijas Radio pavēstīja koncertzāles direktors Guntars Ķirsis, uz atklāšanas pasākumu biļetes ir izpirktas.

Kā Latvijas Radio raidījumā “Kultūras rondo” iepriekš pastāstīja Guntars Ķirsis, atklāšanas koncertu sērija veidota pēc iespējas dažādāka, lai parādītu zāles daudzveidīgās iespējas.

“20.maijs ir atklāšana, bet tur jau visas biļetes ir nopirktas. Ir biļetes uz pārējiem koncertiem – 21.maijā gaidāms unikāls notikums, viens no pasaulē labākajiem stīgu kvartetiem “Artemis”, kurā pirmo vijoli spēlē jūrmalniece Vineta Sareika," stāsta koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

"Protams, arī pārējie koncerti, kā Mocarta mūzikas koncerts ar Rīgas Doma zēnu kori, Ingu Šļubovsku un “Sinfonietta Rīga”, gan Ksenijas Sidorovas un Kirila Burlova tango projekts, gan koncerti bērniem, “Trīs siventiņi un vilks” latviešu un krievu valodā. Tāpat tautas deju koncerts, arī sadarbībā ar Gruzijas vēstniecību – slavenais “Georgian Voices” un “Latvian Voices” kopkoncerts. Protams, Baiba Skride un “Kremerata Baltica”. Visam ciklam ir rondo forma – mēs sākam un beidzam ar Raimondu Paulu. Un 31.maijā uzstāsies Raimonds Pauls un grupa “Framest”,” turpina Ķirsis.

Ķirsis uzsver, ka Dzintaru koncertzāles Mazās zāles restaurācijā paveikts liels apjoms dažādu darbu - gan būvniecība, gan restaurācija, gan pasākumu programmas sagatavošana. Jautāts, kā šis kultūras piemineklis sadzīvo ar mūsdienu tehnoloģijām, Ķirsis atzīst: "Nedaudz pretojas, bet ceru, ka sadzīvos. Šeit tiešām ir mūsdienu tehnoloģijas, varētu teikt, nākotnes tehnoloģijas dažās iekārtās un saziņas sistēmās. Es domāju, ka sadzīvos. Tā vienmēr, kad vecāka paaudze ar jaunāku paaudzi satiekas, tad jāpierod vienam pie otra."

1936.gadā celtā koka ēka līdzās plašāk zināmajai atvērtajai vasaras koncertzālei pēdējos gadus bija sliktā stāvoklī, taču lepojas ar ļoti labu akustiku un ir nozīmīgs Jūrmalas 20. gadsimta sākuma koka arhitektūras piemineklis. Atjaunotās koncertzāles telpas kļuvušas krietni plašākas uz pagrabstāva rēķina, kur iekārtotas telpas mākslinieku un skatītāju ērtībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti