Rīta Panorāma

Intervija ar "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Edgaru Tavaru

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Vineta Sareika un Amandīne Savarī - Brāmsa romantiķes

Februārī Rīgā un Jūrmalā notiks festivāls «Vīnes klasika»

Festivāls "Vīnes klasika" šogad norisināsies no 14. līdz 25. februārim Rīgā un Jūrmalā, informēja festivāla rīkotāji VSIA "Latvijas Koncerti". Festivāla koncertos skanēs Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van  Bēthovena, Johannesa Brāmsa, Jozefa  Haidna, kā arī citu komponistu skaistākie skaņdarbi. Uz skatuves kāps "Berlīnes filharmoniķu" pirmā koncertmeistare Vineta Sareika, vijolnieks Daniils Bulajevs, pianists Vestards Šimkus, orķestris "Sinfonietta Rīga", "Latvijas Radio koris", kā arī daudzi citi atzīti Latvijas un ārvalstu mūziķi.

14. februārī Dzintaru koncertzālē festivālu atklās koncertprogramma "Johannesa Brāmsa "Mīlas valši"". Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava koncertprogrammu dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu. Koncertā mājas muzicēšanas atmosfērā līdzās Johannesa Brāmsa saskanīgākajiem kora sabalsojumiem skanēs arī Franča Šūberta klaviermūzika četrām rokām Agneses Egliņas un Riharda Plešanova izpildījumā.

16. februārī Dzintaru koncertzālē festivālu turpinās Johannesa Brāmsa vijoļsonātes Vinetas Sareikas un Amandīnes Savarī izpildījumā. "Vijolniece Vineta Sareika – spoža gan solistes ampluā, gan ansambļa saspēlē, viņa pieder pasaules mūziķu elitei," koncerta aprakstā izceļ festivāla rīkotāji. "Kopš aizvadītā gada pavasara viņa ir leģendārā orķestra "Berlīnes filharmoniķi" koncertmeistare. Šajā koncertprogrammā viņa no jauna tiksies ar Amandīni Savarī – vienu no spožākajām jaunās paaudzes franču pianistēm. Kopīgi izpētījušas un spoži ieskaņojušas Edvarda Grīga un Volfganga Amadeja Mocarta vijoļsonātes, nu abas mūziķes pievērsīsies Johannesa Brāmsa daiļradei."

17. februārī Lielajā ģildē izskanēs koncertprogramma "Haidna "Filozofs" un Bēthovena "Pastorālā simfonija". Koncertā uzstāsies vijolnieks Tomass Gulds, sitaminstrumentālists Bernhards Šimpelsbergers un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". Programmā Ludviga van Bēthovena Sestā simfonija – "Pastorālā simfonija jeb atmiņas par dzīvi laukos", Jozefa Haidna 22. – "Filozofu" simfonija un mūslaiku Vīni pārstāvošā starpžanru meistara Johannesa Berauera dubultkoncerts "NoWhere NowHere".

18. februārī Lielajā ģildē uz skatuves kāps vijolnieks Daniils Bulajevs un kamerorķestris "Davinspiro Camerata". Programmā Volfganga Amadeja Mocarta Piektais koncerts vijolei un orķestrim Lamažorā un Jozefa Haidna Simfonija Domažorā.

22. februārī Lielajā ģildē ar savu solokoncertu uzstāsies virtuozais pianists Vestards Šimkus. Programmā Ludviga van Bēthovena 33 variācijas par Antona Diabelli tēmu op. 120.

23. un 25. februārī Lielajā ģildē festivālu noslēgs Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēms" diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Izpildījumā piedalīsies Latvijas Radio koris un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" kopā ar soprānu Ilzi Grēveli-Skaraini, mecosoprānu Ievu Paršu, tenoru Artjomu Safronovu un basu Edgaru Ošleju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti