Aprīlī iznāks «Skyforger» jaunais albums «Senprūsija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Pēdējos gadus esam strādājuši pie jauna albuma un beidzot lielais darbs ir galā - šodien gribam atklāt albuma vāciņu, dziesmu sarakstu un izziņot albuma iznākšanas datumu - "Senprūsija" iznāks 6.aprīlī," tā 5.martā savā mājaslapā pavēstījusi grupa "Skyforger".

"Mūsu jaunais albums "Senprūsija" ir veltīts senajai baltu tautai prūšiem, kuri gadsimtu laikā ir iznīcināti kopā ar savu unikālo kultūru. Es domāju, ka mums, atlikušajiem baltiem, latviešiem un lietuviešiem, ir ļoti svarīgi nepazaudēt un neaizmirst šo savu kopējās vēstures posmu, tāpēc mēs uzskatījām par svarīgu izveidot šādu albumu," norāda "Skyforger" vokālists Pēteris Kvetkovskis.

Kā norāda "Skyforger", ar albuma vāciņa bildi grupa vēlējusies vērst uzmanību tam, ka viss, kas palicis pāri no kādreiz varenās prūšu tautas, ir kauli (arheoloģiskajos izrakumos) un daži artefakti, viss pārējais ir zudis nebūtībā.

Albumā "Senprūsija" bez tituldziesmas ar tādu pašu nosaukumu iekļautas arī tādas dziesmas kā "Ei skīja, skīja", Sudāvu jātnieki", "Tagad vai nekad", "Herkus Monte" un citas, kopumā 12 dziesmas.

Pirmo dziesmu no jaunā albuma "Skyforger" sola publiskot jau drīzumā.

Kā liecina "Skyforger" mājaslapā publicētā informācija, aprīlī, maijā un jūnijā grupa koncertēs Ungārijā, Čehijā, Vācijā, Portugālē, Īrijā, Lielbritānijā un Francijā, savukārt jūlijā "Skyforger" uzstāsies Latvijā, festivālā "Zobens un lemess".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti