Kultūras ziņas

Latviskā dvēsele Emīla Dārziņa dziesmās

Kultūras ziņas

Korim "Juventus" – 95

Amerikāņu džeza zvaigzne Rīgā

Amerikāņu džeza zvaigzne viesojas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdienas, 4.novembra, vakarā Latvijas Radio 1.studijā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstājas viens no mūsdienu džeza spilgtākajiem alta saksofonistiem Gregs Osbijs. Amerikāņu mūziķis Latvijā ieradies kopā ar trio "Vein". Viesmākslinieki pirms festivāla "Rīgas ritmi" ziemas koncertu sērijas atklāšanas koncerta sniedza arī meistarklasi.

Paralēli aktīvai muzikālajai karjerai vairāk nekā 20 gadu garumā, 15 izdotiem albumiem un virkni prestižām balvām, Gregs Osbijs daudz laika velta izglītojošām aktivitātēm. Viņš ir bijis pasniedzējs Baltimoras un Filadelfijas mūzikas universitāšu un Bērklija mūzikas koledžas džeza programmās, vadījis meistarklases un lekcijas prestižākajās pasaules mūzikas augstskolās, tai skaitā arī Hārvardā. Šoreiz izdevība ieklausīties izcilā mūziķa padomos pienākusi Latvijai.

"Šī meistarklase ir vēl vien solis uz priekšu manā attīstībā uz mūzikas izpratni. Līdz ar to no šī meistarklases es gaidu to, ka šis lieliskais saksofonists varētu man pavērt jaunu skatu uz to pašu mūziku, tikai no cita aspekta," saka meistarklases dalībnieks Kaspars Siliņš.

"Es domāju, ka būs ļoti interesanti paklausīties viņa idejas, viņa ieteikumus mums, jaunajiem mūziķiem, gan attieksmes ziņā, gan arī kreatīvi, jaunus paņēmienus, konkrēti man pašam, kuri man ļaus nākotnē izmantot savā mūziķa gaitās. Esmu ļoti priecīgs, ka šādi mūziķi brauc pie mums un dalās ar pieredzi," norāda mūziķis Oskars Petrauskis.

"Es cenšos iemācīt audzēkņiem notvert sajūtas un to virzienu. Vēl arī mācu, kā panākt personības un identitātes attīstību kontekstā ar to, ko viņi dara. Tie ir džeza mūzikas pamatsoļi. Skaņai un skaņas virzībai ir jābūt identificējamai, lai cilvēki, klausoties tevī, atpazītu tavu rokrakstu un skaņa kļūtu vēl personiskāka," pauž Gregs Osbijs.

Gregs Osbijs un trio "Vein" Latvijas radio 1.studijā  sniedza vienīgo koncertu Baltijā, kas ir neapšaubāmi notikums visiem džeza mūzikas cienītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti