30. augustā Kalnciema kvartālā notiks minifestivāls «Dambim – puse no 100»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pagrīdes mūzikas leģendas “Inokentijs Mārpls” solistam Dambim apritēs apaļa jubileja, kas īpašā noskaņā tiks atzīmēta Kalnciema kvartālā 30. augustā. Kopā ar Latvijas andergrounda mūzikas tēvu Dambi uz skatuves kāps draugi, sabiedrībā zināmi mūziķi un grupas, kas ir aranžējuši un kopīgi ar grupu iedziedājuši “Inokentija Mārpla” oriģināldziesmas. 

Koncertā savas interpretācijas “Inokentija Mārpla” dziesmām sniegs tādas grupas kā “Baložu Pilni Pagalmi”, “Rūsa”, “PND”, "Alis P”, "Čipsis un Dullais”, “MMMM”, Imants Daksis un, protams, vakara nagla – “Inokentijs Mārpls”, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Darja Trizna. Vakaru vadīs iemīļotais mūziķis un DJ Roberts Gobziņš. Ieeja no plkst. 18.00, bez maksas. Šoreiz koncerta sākums jau plkst. 19.00.

“Inokentijs Mārpls” ir leģendāra Latvijas punk/rock’n’roll grupa, kurai izdevies sapludināt “underground” kopā ar “upperground”, padarot pagrīdes mūziku par zināmu un cienījamu žanru. Grupa ir zināma ar savu ieguldījumu pankroka attīstībā Latvijā, kas turklāt tiek uzskatīta par PSRS “hardcore” aizsācējiem. Grupa dibināta 1985. gadā kā apvienība “Aklā Zarna”, bet tās pašreizējo nosaukumu guvusi 1987. gadā. Pirmo reizi plašākai publikai parādījās 1986. gadā. Grupa ir spēlējusi dažādos festivālos un koncertējusi arī ārpus Latvijas – Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Nīderlandē, Ungārijā. Grupas līderis, Dambis, ir zināms kā Latvijas pagrīdes mūzikas dzīves vadītājs, darbojas daudzos mūzikas projektos, organizē koncertus un festivālus, vada izdevniecību HUBB un “Radio NABA” raidījumu “Bitīt matos”. Šobrīd grupas sastāvu veido: Raimonds Lagimovs (Dambis) – balss/ģitāra, Ivo Stankevičs (Skrips) – basģitāra, Ēriks Lizbovskis – bungas.

Kopš grupas pastāvēšanas pirmsākumiem tā gājusi cauri dažādiem notikumiem, bet spējusi saglabāt savu identitāti un klausītāju mīlestību. Laika gaitā grupas sastāvu ir veidojuši tādi ievērojami mūziķi kā Nils Īle, Māris Šverns (no “Baložu Pilni Pagalmi”), Didzis Erra, Kaspars Bindemanis un citi.

Paralēli koncertam apmeklētāji varēs baudīt vairāk nekā 10 Rīgas restorānu “Street Food” piedāvājumus, piemēram, paelju, suši, beļģu vafeles, eklērus, uzbeku plovu un citus gardumus. Visu vasaru koncertu ievaddaļā apmeklētājiem ir iespēja dzirdēt Latvijā dzīvojošo mazākumtautību kolektīvus un iepazīt mums blakus dzīvojošās kultūras, tāpēc šoreiz koncertā dzirdēsim divus vācu kolektīvus “Die Lustigen” un „Morgenrot”.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti