Kultūras ziņas

Izstāde "Dziesmu svētku relikvijas. 1873-2018"

Kultūras ziņas

Kā izskatīsies Dziesmu un deju svētku scenogrāfija?

Sākas festivāla "Sansusī" atraktīvie mūziķu kautiņi

Sākas «Sansusī» mūziķu «kautiņi» – saksofons pret vibrafonu un koncertkokle pret klavierēm

Kultūrtelpa "Tu jau zini Kur" un biedrība "Sansusī"  aicina uz Sansusī mūziķu kautiņu turnīra otro sezonu, kas sāksies 28. jūnijā. Pēc aizraujošas un veiksmīgas pirmās sezonas turnīrs atgriežas, lai sniegtu vēl vienu enerģijas un talantiem pilnu sezonu, informē rīkotāji.      

Mūziķu kautiņu turnīra pirmā izslēgšanas kārta notiks 28. jūnijā pulksten 19.00 kultūrtelpā "Tu jau zini Kur", kur koncertkoklētāja Līga Griķe tiksies ar pianistu Aleksandru Kalēju, bet vibrofonists Ēriks Miezis uz cīņu laukuma sacentīsies ar saksofonistu Rūdolfu Pēteri Rubeni.

Griķe un Kalējs ir jau pieredzējuši kautiņu pirmās sezonas dalībnieki, kur koncertkoklētāja tika līdz pat finālam, taču saksofonistam Rūdolfam Pēterim Rubenim un vibrfonistam Ērikam Miezim šis būs pirmais kautiņš.

Šīs muzikālās cīņas katru reizi izšķirs piecas balsis – divi skatuves mākslas profesionāļi, viens nejauši izvēlēts tā vakara apmeklētājs, "Sansusī" un "Tu jau zini Kur" komandas kopējā balss, kā arī publikas kopējais balsojums vakara beigās, tāpēc turnīra apmeklētāji ne vien labi pavada vakaru, bet ir arī aktīvi lēmumu pieņēmēji. Viņu balsis var izšķirt to, kurš mūziķis tiks tālāk, un turpinās cīņu par galveno balvu – 1000 eiro un garantētu dalību festivālā "Sansusī" 2024. gadā. 

Šis būs pirmais no gaidāmajiem astoņu muzikālo cīņu vakariem, katrs no tiem būs piepildīts ar mūziķu mērošanos spēkiem, ar profesionāliem un arī vēl studējošiem mūziķiem. Šajā sezonā apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt oboju, flautu, klavieres, trompeti, fagotu un daudzus citus mūzikas instrumentus, tostarp arī balsi.

Nākamās "Sansusī mūziķu kautiņu turnīra" izslēgšanas kārtas 11. jūlijā un 27. jūlijā kultūrtelpā "Tu jau zini Kur" Tallinas ielā 10, Rīgā, savukārt, pēdējā izslēgšanas kārta norisināsies 11. augustā Aknīstē, festivāla "Sansusī" ietvaros. 

Grafiskā vizualizācija
Grafiskā vizualizācija

Informācija par kautiņu pirmās izslēgšanas kārtas dalībniekiem: 

Ēriks Miezis: sitaminstrumentālists, vibrofonists, komponists un aranžētājs. Studējis Jāzepa Vītola Latvijas M ūzikas akadēmijā (JVLMA) un Bāzeles Mūzikas akadēmijā. Darbojas džeza un akadēmiskās mūzikas žanros. Piedalījies projektos "Ainavisti", "Serendipity" un "Trio KonBrio". Komponējis ansamblim "Trio Tresensus" programmai festivālā "Sansusī". Raksta žurnālam "Mūzikas Saule" un "JAZZin.lv", vada jauno mūziķu meistarklases.

Rūdolfs Pēteris Rubenis: Latvijas saksofonistu cunftes pārstāvis, aktīvi muzicē ar draugiem un kolēģiem Aigaru Raumani, Miķeli Dzenušku un citiem. Rubenis mūzikas izglītību ieguvis  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, piedalījies projektā "Trio Konbrio", saksofonu kvarteta "Atomos" dalībnieks. 

Līga Griķe: ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 2021. gadā pie pasniedzējas Andas Eglītes un papildinājusi zināšanas citviet Eiropā. Piedalījusies neskaitāmos starptautiskos konkursos, koncertos un festivālos kā soliste, kokļu ansambļa dalībniece, kā arī kā kamermūziķe Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Slovākijā, Anglijā, ASV, Beļģijā, Nīderlandē u.c. Viņas jaunākie kamermūzikas sadarbības projekti ir "Trio Tresensus" (kokles, saksofons, perkusijas), kokļu ansamblis "Cantata" un "Duo Linga" (kokles un klarnete).

Aleksandrs Kalējs: latviešu pianists, kas uzstājies teju visās Eiropas valstīs, tostarp senākajā Nīderlandes mūzikas festivālā, sniedzis koncerttūri ASV. Ņujorkā kļuvis par Gēršvina konkursa laureātu, kā arī ieguvis atzinības par Baha, latviešu komponistu, Skrjabina un laikmetīgās mūzikas interpretācijām. Vienlaikus duetā ar altistu Dāvi Sliecānu nemitīgi veido jaunas koncertprogrammas, kā arī ieguvis "Grand Prix" Melngalvju brālības konkursā un 24. Briseles starptautiskajā mūzikas konkursā. Klavierspēli studējis Rīgā un Vīnē pie Sergeja Osokina (JVLMA), Dinas Attes (Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā) un Avedis Kouyoumdjian (MDW – Universität für Musik und darstellende Kunst Wien). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti