Starptautiskais džeza festivāls «Voicingers On Tour» trešo gadu pēc kārtas piestāj Latvijā

No 25. līdz 29. jūlijam Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un klubā "Biedrība" jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Eiropā lielākais ceļojošais džeza festivāls "Voicingers On Tour", pavēstīja festivāla pārstāvji Latvijā.

Festivāls "Voicingers" ir Eiropas džeza mūzikas izpildītāju, improvizācijas mākslas lietpratēju un pedagogu veidots meistarklašu festivāls. Līdz šim starptautiskais meistarklašu festivāls organizēts tādās valstīs kā Anglijā, Slovākijā, Ungārijā, Ukrainā, Čehijā, Francijā, Dienvidkorejā, Ķīnā, Vjetnamā un jau trešo reizi arī Latvijā.

Šīs vasaras festivāla programmas klāsts būs dinamisks un dažādu džeza mākslinieku piepildīts, sola tā rīkotāji. Koncerti piecu dienu garumā norisināsies klubā "Biedrība", kuros varēs dzirdēt starptautiskus džeza māksliniekus – pianistu no Azerbaidžānas Elchin Shirinov, džeza vokālistus Coco Zhao no Ķīnas un Grzegorz Karnas no Polijas, kā arī Dānijas džeza skatuves jauno talantu, saksofonistu Asger Uttrup Nissen. Kopā ar viņiem uzstāsies latviešu džeza pianists Toms Mikāls, bundzinieks Pēteris Žīle, savukārt uz kontrabasa Yuriy Natsvlishvili no Ukrainas.

Festivāla koncertprogrammu jau otro gadu papildinās arī jaunie latviešu džeza talanti. To vidū varēs dzirdēt džeza vokālisti Līgu Kupču, vibrofonistu Miķeli Dzenušku, vokālisti un saksofonisti Karlīnu Priedēnu un pianistu Matīsu Žilinski.

Ik gadu neatņemama festivāla sastāvdaļa ir meistarklases džeza vokālistiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur piecu dienu garumā dalībniekiem būs iespēja strādāt ar deviņiem mentoriem – profesionāliem džeza mūziķiem un pieredzējušiem pasniedzējiem vairāk nekā 10 īpaši izstrādātās meistarklasēs vokālistiem – gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

"Festivāla galvenais uzdevums jau trešo gadu pēc kārtas ir veicināt radošu sadarbību starp Latvijas un ārzemju mūziķiem, izglītot jaunos talantus, kā arī pārsteigt Latvijas publiku," vēstīja festivāla koordinatore Latvijā Santa Šillere.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Festivāla norisi Latvijā atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departments, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Polijas vēstniecība Latvijā, Dānijas Kultūras Institūts, Dānijas Kultūras ministrija un Ārlietu ministrija, asociācija "KontraPunkt". Pasākumu organizē biedrība "Kultūras krustpunkti".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti