Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Liepājas Simfoniskais orķestris koncertē lauku iedzīvotājiem

«Tas ir fantastiski!» – Dienvidkurzemē klausītāji prieka pilni par ceļojošo festivālu «Rimbenieks»

Liepājas Simfoniskais orķestris jau trešo gadu rīko kamermūzikas festivālu "Rimbenieks" – apceļojot Dienvidkurzemi, orķestra mūziķi uzstājas baznīcās, kultūras namos un parkos. Šonedēļ populāru grupu dziesmas un cita mūzika skanēja Kalvenes muižas parkā.

Koncerts norisinājās vakarā pie muižas ēkas, pulcējot vairākus desmitus skatītāju. Kalvenes iedzīvotāja Liene saka, ka viņa reti tiek uz koncertiem, jo pati ar mašīnu nebrauc: "Ļoti jauki! Ņemot vērā to, ka mēs laukos esam tik maz. Nu jā, protams, sabrauks arī apkārtējie no kādas pilsētiņas tuvākas. Būs labi. Jautri! Būs jādanco. Jāsviež beņķi pie malas. Es pat pieļauju."

Arī citi koncerta viesi priecīgi. Kāds šādu pasākumu apmeklē pirmo reizi, kāds īpaši braucis uz Kalveni, lai baudītu festivāla gaisotni.

"Tāpēc, ka jāpaklausās vienreiz ir. Tā pagājušajā gadā reklamējās, tad šogad tā nebiju skatījies. Ļoti labi! Ļoti labi viss! Ka tā brauc pa visu Dienvidkurzemes rajonu," teic vecpilnieks Jānis.

"Tas ir fantastiski! Ļoti daudzi cilvēki noteikti vēlētos biežāk apmeklēt. Pirmkārt, gribēju apskatīt arī Kalvenes pusi. Nē, tas būs otrkārt, droši vien. Pats koncerts, zinu, ka ir nemainīga vērtība un augsta kvalitāte. Kolosāla kompānija," vērtē kuldīdzniece Agnese.

Pagājušajā gadā festivālu kopumā apmeklējuši ap diviem tūkstošiem klausītāju. Festivāla rīkotāji pieļauj, ka šogad viņu skaits būs vēl lielāks, jo jau atklāšanas koncerts Kazdangā pulcējis ap 500 skatītāju.

"Ir svarīgs vietas stāsts. Ar ko šī vieta ir interesanta. Ļoti svarīgs ir arī, vai šajā vietā koncerts kā tāds vispār var notikt. Kaut kādās vietās mēs atgriežamies. Kaut kādas vietas nāk no jauna," skaidro Liepājas Simfoniskā orķestra mārketinga vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

"Es ceru, ka viņi jutīs mūsu enerģiju, ko mēs tā kā spēlējot izdalām. To mūsu dedzīgumu. Pagājušajā gadā mums bija programma, kas ir no baroka līdz džezam. Es, jau pēc pieredzes skatoties, varu redzēt, ka sākumā viņi ir tādi garlaikoti, bet, tad kad mēs aizvedam līdz džezam, tad viņi paliek vairāk tādi iepriecināti. Var redzēt, ka viņiem bija bauda, klausoties mūsu pavadīto mūziku," stāsta trompetists Krišjānis Leišavnieks.

Desmit koncertu cikls norisināsies līdz 20. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti