Mūzikas producenti no Latvijas tiek novērtēti Baltijas mērogā

Ceturtdien, 1. februārī, Tallinā notika Igaunijas mūzikas balvas ceremonija, kurā lielākos laurus plūca popdziedātāja Alika un apbalvojumu saņēma hiphopa mākslinieks Villemdrillem – abi mūziķi sadarbojušies ar mūzikas producentiem no Latvijas.

Popdziedātāju Aliku plašāka publika iepazina ar viņas Eirovīzijas dziesmu "Bridges". Dziedātājas godalgotajā debijas albumā "ALIKA" dziesmu "Wrong" sarakstījuši Kaspars Ansons un Arnis Račinskis, viņš dziesmu arī producējis. Savukārt igauņu hiphopa mākslinieka Villemdrillem albuma "väljateenitud" tapšanā bija iesaistīts producents JJ Lush jeb Jānis Jačmenkins.

JJ Lush regulāri un veiksmīgi sadarbojas gan ar Lietuvas, gan ar Igaunijas māksliniekiem. Viņš saka: "Man durvis uz Baltijas mūzikas skatuvi atvērās, pateicoties izdevniecības "Universal Music Latvia" A&R (repertuāra direktoram) DJ Rudd – viņš ar saviem Baltijas kolēģiem bija vienojušies, ka jāizveido izpildītāju un producentu tīkls. Drīz vien tikāmies ar pirmo lietuviešu mākslinieci Paulīnu Paukštaitīti (Paulina Paukštaitytė), kurai kopā ar Chris Noah (Kristu Indrišonoku) izveidojām dziesmu "Let Me Think About It", un teju pēc mēneša abi kopā ar Kristu uzrakstījām dziesmu "Stay", ar kuru Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā dziedātāja Monika Linkīte (Monika Linkyte) ieguva 11. vietu. Apskatot pagājušā gada darbu bilanci, varu teikt, ka lielākoties esmu strādājis ar igauņu un lietuviešu māksliniekiem. Kā veiksmīgākās sadarbības varu minēt igauņu hiphop grupu "5MIINUST" un nublu, kuru singls "kõrvetab" nepilna gada laikā straumēšanas vietās atskaņots vairāk kā 2 miljonu reižu, kā arī igauņu hiphop pārstāvi Villemdrillem, kura albums Igaunijas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā atzīts kā gada labākais hiphopa albums."

Jāpiemin, ka arī DJ Rudd pērn ir sastrādājies ar igauņu mākslinieci Maian, kuras singls "Best Friend" igauņu topā ticis līdz ceturtajai vietai, un ar Paulīnu Paukštaitīti pie viņas albuma "11 Raidžių". Savukārt producents/bītmeikers NiklāvZ sadarbojas ar igauņu lielāko hiphopa zvaigzni Tommy Cash – viņus uz vienas skatuves redzējām pagājušā gada "Positivus" festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti