Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Trešdaļa bērnu slimo ar distresa izraisītām saslimšanām

Dailes teātra Zinību stundā – multimediju mākslinieks Artis Dzērve

«Zinību stundā» Dailes teātrī – multimediju mākslinieks Artis Dzērve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā turpina projektu “Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā”. 4.aprīlī multimediju mākslinieks Artis Dzērve piedāvās lekciju “Multimediālā dimensija”.

Lekcijā Artis Dzērve runās par dimensiju, kas sevī spēj savienot dažādas, jau gadu desmitiem pielietotas tehnoloģijas un mūsdienu digitalizētās pasaules brīnumus uz skatuves, izstāžu zālēs, urbānajā vidē un dabā, veidojot arvien izsmalcinātākus mākslas darbus, izrādes un koncertus. Pieprasījums pēc digitāla satura liek mainīt akadēmiskus uzstādījumus un integrēt video, animāciju, interaktivitāti un virtualitāti arī klasiskajos skatuves žanros. Statistika rāda, ka katru minūti youtube.com kanālā tiek augšupielādētas 300 stundas video materiāla, un katru dienu šajā kanālā ir četri miljardi skatījumu. Lekcijā būs iespēja nedaudz ielūkoties, kā šī dimensija dzīvo, aug un kļūst arvien rafinētāka. Un mēs varam tikai minēt, kāda būs skatuves mākslas rītdiena.

Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" mākslinieks atzīst, ka viņa darbs ir izdevies, ja video ir tik ļoti integrējies scenogrāfijā, ka nemaz nav pamanāms, kā tas ir Dailes teātra izrādē "Oņegins".

Lekcija notiks pirmdien, 4.aprīlī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to var saņemt no 29.marta visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti