Kultūras ziņas

Jubilejā sveic fagotistu un pedagogu Andri Arnicānu

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Atklāta modes mākslinieces Žanetes Auziņas izstāde "Vēstules"

Vēstules sev un tuvākajiem. Atklāta modes mākslinieces Žanetes Auziņas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Vēstules" – šāds nosaukums dots modes mākslinieces Žanetes Auziņas darbu izstādei, kura patlaban skatāma izdevniecības "Aminori" telpās. Lai gan ierasts, ka mākslinieces vārds saistās tieši ar apģērbu dizainu, izstādē apkopoti darbi, kuros izpaužas arī cita viņas personības puse un talants.

Māksliniece Žanete Auziņa teic, ka viņas ilustrācijas, tērpu skices un fotogrāfijas ir kā vēstules un tās ir adresētas gan pašai, gan cilvēkiem, kas viņai ir tuvi un svarīgi: "Redziet, ir cilvēki, kuri māk rakstīt vēstules un izteikt savas jūtas rakstot vai savas emocijas savus pārdzīvojumus. Man šī talanta nav, es slikti māku uzrakstīt to, ko es jūtu un ko es pārdzīvoju. Šis ir viens no veidiem, kā man radoši izteikties."

Izstāde kļuvusi ne tikai par veidu, kā neierastā veidā paust savas emocijas, bet arī par veidu, kā palīdzēt cilvēkiem mums apkārt. Izstādes apmeklētājiem dota iespēja iegādāties darbus, tādējādi palīdzot mazajai Elizabetei Kozlovskai. Meitene kopš dzimšanas bijusi liela cīnītāja, taču dažāda terapija viņai joprojām nepieciešama ik dienu.

"Šī izstāde ir ieplānota kā labdarības akcija, lai palīdzētu vienam mazam cilvēciņam savest savu veselību kārtībā. Tādēļ es būtu priecīga, ja cilvēki atnāktu un, ja viņi arī nevēlas neko iegādāties, tad vienkārši ziedot šai mazajai Elizabetei, lai viņa varētu savest savu veselību kārtībā," aicina māksliniece.

Izstādes patlaban ir viens no veidiem, kā šī brīža sarežģītajos apstākļos mākslinieki var sniegt savu ieguldījumu, saka Žanete Auziņa. Piemēram, liekot katram no mums aizdomāties par vērtībām un to, kas ir patiesi svarīgi.

"Man šķiet, ka pašreiz ir liels apmulsuma laiks un mums visiem ir jāsaprot, kas mēs esam, kas mums ir svarīgs šajā dzīvē, kāds ir mūsu gara spēks un kādus apstākļus mēs vispār esam spējīgi pārvarēt, un kādas ir mūsu vērtības. Es domāju, ka šis ir ļoti lietderīgs laiks visiem cilvēkiem, lai viņi mazliet padomātu par to, kādi viņi ir, kādi mēs esam, kāds ir mūsu ego," teic Auziņa. Mums citam citu ir jāatbalsta, uzsver modes māksliniece. Un tas var notikt gan ar ziedojumu, kas kādam palīdz uzlabot veselību, gan arī izpaužot savu talantu, darot to, kas padodas vislabāk un to, kas spēj sniegt kaut ko arī apkārtējai sabiedrībai, uzrunāt apkārtējos.

Mākslas telpu "Aminori" Modes mākslinieces Žanetes Auziņas izstāde piepildīs līdz 21. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti