Uz Daugavpili aicina «LANDescape»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 12. līdz 25. augustam Daugavpils Māla mākslas centrs un Marka Rotko mākslas centrs piedāvā Starptautiskā keramikas mākslas simpozija “LANDescape” pasākumus.

Simpozijs tiks atklāts 12. augustā ar izstādi „LANDescape. PRIEKŠVĀRDS”. Izstāde būs visu keramiķu veltījums pasaulslavenajam latviešu keramiķim Pēterim Martinsonam, kurš, būdams „LANDescape” simpozija goda dalībnieks, aizgājis mūžībā simpozija priekšvakarā, atstājot savai dzimtajai pilsētai savu izcilo darbu kolekciju, kas skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

„LANDescape” simpoziju organizē biedrība “Daugavpils Māla mākslas centrs” - viena no aktīvākajām organizācijām Latvijā, kura atbalsta un attīsta keramikas mākslu, veidojot izstādes, radošās darbnīcas, festivālus un simpozijus - sadarbībā ar nesen atklāto Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centru – unikālu vietu, kas jau ir kļuvusi par vienu no populārākajiem kultūras tūrisma objektiem Ziemeļaustrumeiropā.

“LANDescape” simpozijs ir viens no pirmajiem pasākumiem Rotko mākslas centra rezidenču programmas ietvaros. “LANDescape” simpozijs ievadīs pasākumu kopumu par godu Marka Rotko 110 gadu jubilejas svinībām, kas notiks šī gada septembrī.

„LANDescape” simpozijā piedalīsies vairāk nekā 25 dalībnieki no 13 valstīm (Latvija, Lietuva, Vācija, Nīderlande, Spānija, Turcija, Ukraina, Krievija, Rumānija, Īrija, Austrālija un ASV), kuri divu nedēļu laikā kopā strādās, prezentēs savu radošo darbību, lasīs lekcjas un veidos citus pasākumus.

Laikmetīgajai keramikai būs veltītas lekcijas, kuras lasīs pasaulslaveni keramiķi un pētnieki (tai skaitā Vasi Hirdo – Eiropas prestižākā keramikas žurnāla “CERAMIC NOW” galvenais redaktors), varēs kļūt par lieciniekiem mistiskajai un neaizmirstamajai milzīgās kramikas ugunsskulptūras atklāšanai, ko realizēs izcilie zviedru mākslinieki Karīna Kresta (Carina Cresta), Johans Helmans (Johan Hellman) un Katja Kolta (Katia Colt).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti