Rīta Panorāma

Skype intervija ar Raimondu Elbakjanu

Rīta Panorāma

Dailes teātrī top iestudējums "Elpa" - diviem aktieru sastāviem - režisors D.Petrenko

Skype intervija ar Baibu Feoktistovu

«Sieviete ir» – Cēsīs skatāma mākslinieces Baibas Feoktistovas gleznu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejā skatāma cēsnieces Baibas Feoktistovas gleznu izstāde "Sieviete ir". Lielformāta gleznas ir košas un bagātīgas, un darbus caurvij sievietes identitātes tēma.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” māksliniece par sajūtām pirms izstādes atklāšanas stāstīja: “Ir beidzies tāds varbūt tumšāks laiks, pandēmija jau varbūt iet uz beigu galu, un cilvēki, man liekas, ir izslāpuši pēc tādām foršām, košām lietām un pēc sabiedrības. Tāpēc sāksim atklāt šo izstādi un mēģināsim ienest prieku cilvēku sirdīs ar šādu košumu.”

Māksliniece skaidroja, kāpēc glezno tieši sievietes: “Man liekas, ka sievietē ir ļoti liels spēks, sievišķībā ir ļoti liels spēks. Un sieviete var būt ļoti dažāda. Tāpēc arī šis nosaukums “Sieviete ir” – lai skatītājs var paturpināt, kāda tad ir, viņaprāt, šī sieviete.”

Viņa turpināja: “Savās gleznās es paceļoju pa pasauli, paskatos, cik dažādas ir šīs sievietes, cik dažādi ir skaistuma etaloni. Pasaule mani iedvesmo, un pasaules sievietes ir mana iedvesma.”

Šī ir autores piektā personālizstāde. Baiba Feoktistova rada darbus eļļas un akrila tehnikā, tiem pievienojot zelta foliju, kas kopā ar košām un kontrastējošām krāsu paletēm veido izteiksmīgu akcentu. Lai radītu savus darbus, māksliniece pēta un studē anatomiju, krāsas uzklāšanas tehnikas un kompozīciju.

Izstāde Cēsīs būs skatāma no 5. jūnija līdz pat 26. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti