Rotko centra jaunajā izstāžu sezonā vairāk nekā 200 mākslinieku darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

6.jūlijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar trim izstādēm un vairāk nekā 200 mākslinieku darbiem tiks atklāta jaunā izstāžu sezona.

Apskatei izlikti 29 pasaules valstu mākslinieku darinātie keramikas darbi, kā arī te vienkopus eksponēti ap 100 dažādu paaudžu Latvijas mākslinieku darbi, kas veidoti dažādos medijos. Izstāde iecerēta kā vizuāls stāsts bez robežām un bez ierobežojuma par notiekošo šodienas mākslas telpā, runājot par kopīgo un atšķirīgo, par aktuālo un nozīmīgo, un ir kā veltījums mākslinieka Marka Rotko gaidāmajai 115. dzimšanas dienai.

“Formā un saturā un apjomā divas ļoti vērienīgas izstādes, un viena Daiņa Pundura personālizstāde “Ekspozīcijas cietoksnī” atāsta Marka Rotko centra direktora vietnieks Māris Čačka.  "Otrās divas izstādes veido 2. Latvijas Starptautiskās keramikas biennāles konkursa izstāde, Martinsona balva, kurā ir pieņemti darbi no 29 pasaules valstīm, un 95 autori būs pārstāvēti un skatāmi līdz pat 9. septembrim. Biennāle ir ļoti nozīmīga un otro reizi iezīmē Daugavpili kā Austrumeiropas keramikas galvaspilsētu.

Rotko centra jaunā sezona
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

Savukārt visas otrā stāva ekspozīcijas zāles ir piepildītas ar izstāžu projektu “100 Latvijas mākslā”. Kopumā 107 mākslinieki, un šī izstāde būs arī sava veida veltījums Marka Rotko 115. dzimšanas dienai, kas būs 25. septembrī. Bet, tā kā vasara ir pilnbrieda laiks, nolēmām vasaras sezonu kā iesākuma laiku veltīt Markam Rotko ar šo lielisko izstādi.”  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti