RIXC galerijā vienu dienu būs skatāms sēņu bioreaktors

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 2019. gada 7. martā, RIXC galerijā Rīgā būs vienreizēja iespēja apskatīt sēņu bioreaktoru, ko radījis vācu mākslinieks Jans Georgs Glokners. Ar publisko pasākumu – radošā darba prezentāciju un sarunām "Close Encounter" (“Tuva sastapšanās”) Glokners noslēdz savu rezidences laiku RIXC, informēja galerijas pārstāvji.

Atrodoties RIXC mākslas un zinātnes rezidencē, mākslinieks izveidojis sēņu bioreaktoru sadarbībā ar Latvijas Universitātes un Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" zinātniekiem un Latvijas Mikologu biedrības speciālistēm. Bioreaktors ir iekārta, kas nodrošina apstākļus mikroorganismu vairošanai. Mākslinieks šajā gadījumā izmanto sporas, no kurām audzē Latvijas vietējo sēņu paveidus. Šajā projektā Glokners pēta enerģijas un resursu apmaiņu kā komunikācijas formu starp dažādām sugām.

Dalība pasākumā ir bez maksas, taču, tā kā vietu skaits ir ierobežots, galerijas RIXC pārstāvji lūdz pieteikties, atsūtot e-pastu uz [email protected] līdz trešdienas, 2019. gada 6. marta, pl. 17.00.

Norises laiks un vieta: ceturtdiena, 2019. gada 7. marts, pl. 13.00–14.45, RIXC galerija atrodas Lenču ielā 2, Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti