Rīgas Mazākajā galerijā būs skatāma Kristapa Ancāna personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 8. oktobra līdz 23. novembrim Rīgas Mazākajā galerijā būs skatāma starptautisku atzinību guvušā mākslinieka Kristapa Ancāna personālizstāde “Dažādi iemesli, kāpēc tavs sniegavīrs izskatās netīrs”, informēja galerijas pārstāvji.

Ar divu izstādei radīto darbu starpniecību mākslinieks izaicina, uzdodot jautājumus par potenciālajām attiecībām, kas varētu pastāvēt starp mākslas darbu un tā skatītāju.

Izstādes saturu veido divi tekstuāli un konceptuāli uztverami darbi “Vakar sniga” (“It was snowing yesterday”) un “Dažādi iemesli, kāpēc tavs sniegavīrs izskatās netīrs” (“Different reasons why your snowman looks dirty”), kurā savstarpēju saspēli veido formālās un izdomātās vērtības, fizikas likumi un visaptverošas atsauces. Kā norāda galerijā, “darbos ietvertie, mākslinieka radītie nosacījumi ir gana pretrunīgi, tomēr vienlaikus turas kopā nerūpīgā harmonijā.”

Kristaps Ancāns par izstādi saka: “Man patīk radīt mehānismus, caur kuriem tiek meklētas individuālas pieskaršanās iespējas skatītājam. Es nezinu, kas kam sniga vakar; kā kam bija daudz; kā bija daudz vakar; kuram bija un šodien nav. Tieši tādēļ šie manis radītie teksti aktivizējas tikai saskarē ar skatītāju, kurš tos izlasa. Es tiešām nezinu, kāpēc tavs sniegavīrs izskatās netīrs, toties varu piedāvāt versijas.”

Izstādes kuratore ir Auguste Petre.

Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kas atrodas K. K. fon Stricka villas skatlogā, un tajā notiekošās izstādes skatāmas vienīgi no Aristida Briāna ielas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti