Kultūras ziņas

Šovakar kļūs zināmi "Lielā Kristapa" laureāti

Kultūras ziņas

Pasniegtas Nacionālās kino balvas

"Jā/NeAtkarība" – Latvijai veltīta izstāde

Paskatīties uz situāciju reāli. Latvijai veltīta izstāde «Jā/NeAtkarība»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau astoto gadu valsts svētku nedēļā Jūrmalā, Bulduru Izstāžu namā, durvis ver Latvijas valstij un tās neatkarībai veltīta konkursa izstāde. Ekspozīcijā “Jā/NeAtkarība 2019” bija aicināti piedalīties mākslinieki no visas Latvijas ar laikmetīgiem, asprātīgiem un sociāli aktuāliem darbiem. Mākslinieku atsaucība bija liela, un kopumā konkursam tika pieteikti teju simt darbi, no kuriem izstādei žūrija izvēlējās vairāk nekā pusi.

Bulduru Izstāžu nama rīkotā konkursa izstāde “Jā/NeAtkarība” dažādu jomu māksliniekiem dod iespēju radoši izteikties par Latvijas brīvību un neatkarību, kā arī par sabiedriskajām un sociālajām aktualitātēm.

Bulduru Izstāžu nama vadītāja Agnese Bule skaidro: “Kā katru gadu, kad ir dzimšanas diena gan cilvēkam, gan šajā gadījumā valstij, kuras sastāvdaļa mēs esam, mēs palīdzam paskatīties tā kā reāli uz situāciju.

Jo var jau tikai priecāties un dziedāt, bet pirms tam vajadzētu izvērtēt, kas ir noticis tajā gada laikā.”

Piecdesmit deviņus darbus, kuru autori ir atšķirīgu paaudžu mākslinieki, vērtēja īpaša žūrija, kas vienprātīgi nolēma galveno balvu piešķirt Elizabetes Melbārzdes multimediju projektam “100 bērni zīmē 100 Mildas Latvijas simtgadei”. Nelielajā animētajā sveicienā Latvijai ar saviem zīmējumiem piedalījās gan krietni vairāk nekā simt bērnu no Rīgas un Jūrmalas.

“Tā doma bija, ka 100 bērni uzzīmē katrs vienu Mildu un saliekot kopā visas, sanāk, ka viņa dejo. Tāda maza multenīte,” stāsta māksliniece Elizabete Melbārzde.

“Bērni to vareno brīvības tēlu bija uzzīmējuši kā mazu Laimiņu. Un tāpēc tā dziesmiņa – daudz baltu dieniņu Latvijai. Dzimšanas dienas apsveikums.”

Gleznas, skulptūras, instalācijas un videofilmas par un ap Latvijā notiekošo izstādē “Jā/NeAtkarība” skatāmas Bulduru Izstāžu namā un Jūrmalas pilsētas domes vestibilā līdz 6. decembrim. Un šajā laikā izstādes apmeklētāji aicināti piedalīties skatītāju simpātijas noteikšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti