Norisināsies tiešsaistes sarunu sērija «Publiskās mākslas mainīgā seja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

28. janvārī pulksten 16.00 ar diskusiju “Nauda: kurš un kādēļ maksā par mākslu publiskā telpā?” aizsāksies tiešsaistes sarunu sērija “Publiskās mākslas mainīgā seja”, ko organizē Centrālā Sentmārtinas mākslas un dizaina koledža un Latvijas Mākslas akadēmija, informēja Mākslas akadēmijas pārstāve.

Tiešsaistes diskusija norisināsies angļu valodā vietnē “Zoom”. Dalība sarunā ir bez maksas.

"Laikā, kad muzeji un galerijas ir slēgtas un fiziska pieeja mākslas darbiem ir ierobežota, šķiet, nav pārsteidzoši, ka pievēršam lielāku uzmanību mākslai publiskā telpā. Centrālā Sentmārtinas mākslas un dizaina koledža (CSM) un Latvijas Mākslas akadēmija sadarbības projekta ietvaros rīkos publisko sarunu sēriju, kurā tuvplānā tiks skatīta vēsture un konteksts no katras institūcijas perspektīvas. Katrā sarunā uzstāsies uz sarunu pieaicināts vieslektors no Lielbritānijas un Latvijas, kuri kopā ar maģistrantūras studentiem pievērsīsies abu valstu atšķirību un paralēļu meklējumiem publiskās mākslas tradīcijās. Pētot katras sarunas galveno tēmu un apvienojot idejas par norisēm Eiropas dažādajos punktos, tiks veidotas kopīgas atbilžu variācijas, vēstīts informācijā medijiem," vēstīts cikla pieteikumā.

Organizatori informēja, ka pirmās sarunas “Nauda: kurš un kādēļ maksā par mākslu publiskā telpā?” ietvaros tiks pētīti vēsturiskie un esošie finansēšanas modeļi, kā arī izteiktas hipotētiskas nākotnes prognozes. Sarunas vieslektori – CSM Tēlotājmākslas programmas vadītājs Alekss Šeidijs (Alex Shady) un Rīgas Stradiņa universitātes profesors un doktora studiju programmas Komunikācijas kultūra un multimediji vadītājs Sergejs Kruks.

Turpmāk ciklā paredzētās tēmas ir “Destrukcija: publisko pieminekļu iznīcināšana” (11. februārī), “Aktīvisms: politiskās mākslas spēks” (25. februārī), “Lokācija: publiskās mākslas jaunas vietas meklējumi” (11. martā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti