Mākslas muzejam «Rīgas birža» aprit četri gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2015.gada 20.augustā mākslas muzejam "Rīgas birža" aprit četri gadi, kuru laikā tas kļuvis par iemīļotu satikšanās vietu daudzajiem muzeja apmeklētājiem.

Kā norāda muzeja pārstāvji, īpaši aktīvs ir bijis pēdējais gads ar dažādajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumiem, kuru skaitā ir, piemēram, izstādes "Senā Ēģipte. Tutanhamona dzintars", "Itāļu portreta glezniecības divi gadsimti. 1580-1780", "Provansas valdzinājums" un Mihaila Barišņikova kolekcija "Mākslas man līdzās".

Kā vēstīts, šajā gadā muzejs ir uzstādījis arī rekordu, vasaras sākumā uz franču mākslas izstādi pulcinot vairāk nekā piecdesmit tūkstošus skatītāju.

Muzeja dzimšanas dienā, 20.augustā plkst. 17.15, mākslas muzeju "Rīgas birža" ar īpašiem dāvinājumiem sveiks Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Latvijā un "Rietumu banka". Vienlaicīgi tiks atklāta arī muzeja četru gadu darbības laikā saņemto dāvinājumu izstāde "Muzeja jaunieguvumi", kas līdz 30.augustam būs pieejama muzeja apmeklētājiem bez maksas.

Savukārt dienas noslēgumā skanēs svētku koncerts "Ieklausies Skandināvijas skaņās" trio "DaNoIs". Koncerta apmeklētājiem būs iespēja arī apskatīt muzeja ekspozīcijas, kā arī otru muzeja izstādi - "Aleksandrs Drēviņš un Nadežda Udaļcova. Laiku virpulī".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti