Latgales vēstniecībā «Gors» divi grafiķi apvienojušies izstādē «Linogriezums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 28. septembra līdz 21. novembrim Latgales vēstniecības "Gors" Mākslas galerijā būs apskatāma Annas Grinčukas un Valda Baškirova darbu izstāde “Linogriezums”. Izstādes autorus raksturo dziļā saikne ar dabu, kas redzama arī mākslinieku darbos, un grafikas tehnika – linogriezums, informēja "Gora" pārstāvji.

Mākslinieki Anna Grinčuka (1984) un Valdis Baškirovs (1984) ir dabas bērni un, absolvējot mākslas studijas Rīgā, abi pārceļas uz dzīvi Latgales lauku viensētā, norāda izstādes veidotāji. Dziļā saikne ar dabu vērojama abu mākslinieku darbos. Abus vieno arī grafikas tehnika – linogriezums, taču katra individuālās iekšējās pasaules ārējās izpausmes veids mākslā ir atšķirīgs: "Annas darbos dominē dzīvības formu teselācija jeb atkārtošana ģeometriskos, hipnotizējošos ritmos. Valdis veido ilustratīvas, smalki satīriskas kompozīcijas ar dzīvnieku simboliku, tajos izskan arī trauksme par iespējamo ekoloģisko krīzi."

Mākslinieci Annu Grinčuku aizrauj dabas un tās procesu iemūžināšana video un foto formātā, īpaši aizraujoties ar makro pasauli. Savukārt Valda Baškirova grafikās caur simbolisku, estētiski vizuālu informāciju tiek attēloti gan dzīvnieki, gan trauksme par ekoloģisko krīzi.

Izstādi “Linogriezums” iespējams apmeklēt katru dienu no pulksten 11.00 līdz 22.00 Latgales vēstniecības "Gors" Mākslas galerijā.

Annas Grinčuka "Klimata samits"
Annas Grinčuka "Klimata samits"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti