Jūrmalā atklās izstādi «Straumes – Stromingen – Strömungen»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 30.aprīlī plkst. 17 tiks atklāta Nīderlandes un Vācijas mākslinieku darbu izstāde „Straumes – Stromingen – Strömungen”, lsm.lv pavēstīja muzeja pārstāve Diāna Josta.

„Straumes – Stromingen – Strömungen” ir viena no  Mencendorfa nama rīkotās dubultizstādes daļām.

Patrick Bergsma . Modern bathing  21th century

Mencendorfa namā Rīgā līdz 23. maijam jau skatāmas 16.-19.gadsimta nīderlandiešu flīzes, kas bija un ir izplatītas ēku interjeros, bet kuģos lietotas kā balasts. Izstādi papildina Rolfa Hillena un Patrika Bergsmas mākslas darbi, kuri tapuši, iedvesmojoties no seno flīžu motīviem.

Savukārt izstādē Jūrmalas pilsētas muzejā līdz 1.jūnijam būs skatāmi Nīderlandes – Vācijas robežapgabalā dzīvojošu piecu mākslinieku darbi, kuru mākslu iedvesmojusi pludmale, peldēšanās kultūra, jūra un kuģi. Šie motīvi vieno visus piecus māksliniekus: Žaneti Braunu, Gordonu Braunu, Margitu un Rolfu Hillenus, Patriku Bergsma.

Mencendorfa nams organizē dubultizstādi sadarbībā ar Fēnkoloniālo muzeju Fēndamā, Appingedamas pilsētas muzeju, Vācu novada muzeju Lērā un Jūrmalas pilsētas muzeju, akcentējot abu valstu vēsturiski vienojošo faktoru – jūru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti