Jelgavā sākas desmitais smilšu skulptūru festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

11. un 12.jūnijā Jelgavā desmito reizi risināsies starptautiskais smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs'", kas kļuvis par lielāko šāda veida konkursu Ziemeļeiropā.

Kā stāsta festivāla pārstāvis Ivars Pirvics, desmitgades jubilejas tēma veltīta Āfrikas iepazīšanai – profesionāli tēlnieki savos darbos atklās šī kontinenta dabas daudzveidību un bagātības - dzīvnieku un augu valsti, kā arī vietējo tautu kultūru un tradīcijas.

Āfrikas kontinenta skaistumu festivālā parādīs kopumā 20 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Ukrainas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Bulgārijas, Portugāles, Turcijas un Krievijas.

"Ir pabeigti darbi, ko veidojuši 20 dalībnieki no desmit valstīm, transformējot vairāk nekā tūkstoti tonnu smilšu par Āfrikas tēmu," stāsta festivāla rīkotājs Ivars Pirvics. "Tāpat visas dienas garumā notiek dažādas programmas gan lieliem, gan maziem. Tas viss šeit, Pasta salā Jelgavā."

Svētkos, kā jau ierasts, neiztikt arī bez dažādiem pārsteigumiem, kurus gādās Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, grupas “Musiqq”, “Otra puse”, “Pulsa efekts” u.c. Nav aizmirsts arī par ģimenēm un bērniem, jo visas dienas garumā Smilšu skulptūru parku pieskandinās muzikālas izrādes un koncerti, kur kopīgās rotaļās varēs doties ar iemīļotiem varoņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti